ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μητέρα με δύναμη ψυχής δίνει κουράγιο σε άρρωστα παιδιά

μητέρα-με-δύναμη-ψυχής-δίνει-κουράγιο-116352

Η Σκιαθίτισσα Παναγιώτα Φιλαρέτου ίδρυσε σύλλογο στη μνήμη του μονάκριβου γιου της

Τεράστια αποθέματα κουράγιου και δύναμη ψυχής διαθέτει μια γενναία μητέρα, η πρόεδρος του Συλλόγου «Νίκος Χαλκιάς – Ενας ήρωας για πολλούς». Αφιερωμένος στη μνήμη του μονάκριβου γιου της ο σύλλογος έχει ως στόχο να προσφέρει αγάπη, χαμόγελο και ελπίδα σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο ή σπάνιες παιδικές ασθένειες. Παράδειγμα θάρρους η Παναγιώτα Φιλαρέτου, η «μάνα κουράγιο» της Σκιάθου, είναι η «ψυχή» μιας σπουδαίας προσπάθειας, με πολύ σημαντικό έργο για το κοινωνικό σύνολο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα γραφεία του Συλλόγου Μάγνητες Τυφλοί του Ν. Μαγνησίας επισκέφθηκε πρόσφατα η Παναγιώτα Φιλαρέτου, η οποία συνομίλησε με τον πρόεδρο του συλλόγου Λάμπρο Παρασκευά, για το όραμα, τις φιλοδοξίες και τη λειτουργία του συλλόγου που εκπροσωπεί και την ανάγκη προσφοράς σε όλα τα παιδιά. Στη συνέχεια δόθηκε συνέντευξη στον Λάμπρο Παρασκευά για τη ραδιοφωνική εκπομπή του «Εν Λόγω», που μεταδίδεται από το σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού στους 104 fm, κάθε Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι. Η συγκεκριμένη εκπομπή θα μεταδοθεί την ερχόμενη Τετάρτη 9 Μαρτίου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με την κ. Φιλαρέτου, τη γενναία μητέρα η οποία βίωσε τον μεγάλο πόνο της απώλειας του παιδιού της, αλλά τον μετουσίωσε σε προσφορά, ανοίγοντας, μαζί με τον σύζυγό της Αντώνη Χαλκιά, ένα παράθυρο ελπίδας για όλα τα παιδιά του κόσμου, που βιώνουν μεγάλη δοκιμασία, και τους γονείς τους.

«Ο Σύλλογος ιδρύθηκε στα τέλη Αυγούστου του 2021, στη μνήμη του γιού μας, Νίκου. Δυστυχώς έφυγε από κοντά μας, αλλά παρ’ όλα αυτά, μας άφησε τόση αγάπη, που ο στόχος μας είναι απλά να την μοιράσουμε στον κόσμο και σε άρρωστα παιδιά» αναφέρει η ίδια.

Στα 12 χρόνια του έφυγε από τη ζωή ένα παιδί γενναίο, χαμογελαστό, εξαιρετικά αγαπητό στο νησί, με τους γονείς του, οι οποίοι βίωσαν την τραγική απώλεια, να ανοίγουν αγκαλιά για όλα τα άρρωστα παιδιά, μέσω του συλλόγου που δημιούργησαν.

Δηλώνει περήφανη για τον γιο της και υπογραμμίζει ότι «μας δίδαξε πολλά». Σε διάστημα έξι μηνών ο σύλλογος αριθμεί ήδη 60 μέλη, με την πρόεδρο να υπογραμμίζει ότι «σε κάθε δράση που υλοποιούμε, εμφανίζονται πολλοί περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι βοηθούν πάρα πολύ, και μέσα από την καρδιά τους».

Κάθε δράση που υλοποιείται και όσες θα ακολουθήσουν, είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Νίκου Χαλκιά, ενός μικρού ήρωα για πολλούς και για κάθε παιδί που δίνει γενναία μάχη στον στίβο της ζωής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου