ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίστηκαν οι χιονοπτώσεις στο Πήλιο ~ Χειμωνιάτικος καιρός το τριήμερο

συνεχίστηκαν-οι-χιονοπτώσεις-στο-πήλ-121975

Χιονόπτωση σημειώθηκε την Τετάρτη τα ξημερώματα στο Πήλιο, με σταδιακή ύφεση από το μεσημέρι

Χειμωνιάτικο σκηνικό αναμένεται την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρή Δευτέρα στη Μαγνησία, με το τσουχτερό κρύο να διατηρείται, στο μεταξύ, μετά την χιονόπτωση που σημειώθηκε την Τετάρτη τα ξημερώματα στο Πήλιο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αντιπεριφερειάρχου Δωροθέας Κολυνδρίνη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, χιονόπτωση σημειώθηκε από τις 4 χθες τα ξημερώματα και μέχρι τις 12 το μεσημέρι στο Πήλιο, το Κεραμίδι και το Βένετο, τον Κοκκινόβραχο και την Οθρυ.

Στο Πήλιο ειδικότερα, το μέτωπο του χιονιά επεκτάθηκε από την Πορταριά μέχρι την Τσαγκαράδα, τον Κισσό, τον Αγιο Γεώργιο Νηλείας και την Χορεύτρα, σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 600 μέτρων, με το ύψος του χιονιού να υπολογίζεται σε 20 εκατοστά και στο χιονοδρομικό να φθάνει τα 40 εκατοστά το νέο χιόνι.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου εργάζονταν ακατάπαυστα 26 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, σε όλη την έκταση του ορεινού όγκου.

Ηλιος με «δόντια» στη Μαγνησία

Σταδιακή ύφεση του καιρού παρατηρείται, στο μεταξύ, από την Τετάρτη το μεσημέρι στη Μαγνησία, με την πρόγνωση να κάνει λόγο για ήλιο με… «δόντια» λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Θεοφάνη Τακούδη, υπεύθυνου του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», οι χειμερινές συνθήκες αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι τα μέσα Μαρτίου στη Μαγνησία, για να ακολουθήσει στη συνέχεια, η άνοιξη.

Την Πέμπτη, ειδικότερα, ηλιοφάνεια και βοριάδες τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη Μαγνησία, με τη μέγιστη τιμή να φθάνει τους 7 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι.

Την Παρασκευή, εξάλλου, διατηρούνται οι καλές καιρικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία να καταγράφει άνοδο, με την ελάχιστη στους 3 βαθμούς Κελσίου και τη μέγιστη στους 11 βαθμούς Κελσίου στον Βόλο.

Συννεφιές και τοπικές βροχές αναμένονται, εξάλλου, την Παρασκευή τις βραδινές ώρες και το Σάββατο, με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, να συμπληρώνουν το σκηνικό του καιρού.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες αναμένονται, στο μεταξύ, και την Κυριακή, με βροχές κατά διαστήματα στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά, την Οθρυ και το Πήλιο.

Αραιή συννεφιά και ενδεχομένως ηλιοφάνεια στις ηπειρωτικές περιοχές, Στεφανοβίκειο, Βελεστίνο, Αλμυρό και στον Βόλο αναμένονται το πρωί της Καθαράς Δευτέρας. Στις ορεινές περιοχές αναμένονται αραιές χιονοπτώσεις μετά το μεσημέρι και ασθενείς βροχές «πολύ τοπικού χαρακτήρα» σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, ο οποίος «βλέπει» την άνοιξη να καταφθάνει μετά τα μέσα του μήνα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου