ΤΟΠΙΚΑ

Δυνατή φωνή για τους πολύτεκνους

δυνατή-φωνή-για-τους-πολύτεκνους-124520

Η Τάνια Πράπα πρώτη σε ψήφους γενική σύμβουλος στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος

Δυναμική εκπρόσωπος για τις πολύτεκνες οικογένειας η Τάνια Πράπα, πρόεδρος της Ενωσης Πολυτέκνων Μαγνησίας, εξελέγη για μια ακόμη θητεία γενική σύμβουλος, μάλιστα πρώτη σε ψήφους, στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης και γενικού συμβουλίου στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, η κ. Πράπα είχε την ευκαιρία να θέσει θέματα που αφορούν τους πολύτεκνους και το δημογραφικό ζήτημα στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας Μαρία Συρεγγέλα, η οποία παρευρέθηκε στην γενική συνέλευση.

Θεμελιώδη τα ζητήματα που τέθηκαν υπόψη της υφυπουργού, με την κ. Πράπα να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «βασικό είναι η διασφάλιση εργασίας και να δοθεί η δέουσα προσοχή στις πολύτεκνες οικογένειες. Ζητήσαμε προνόμια και καλύτερη δημογραφική πολιτική για τα νέα ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν».

Στην ατζέντα των θεμάτων που απασχολούν τους πολύτεκνους, περιλαμβάνεται το αίτημα για επιδότηση των νέων ζευγαριών που επιθυμούν να δημιουργήσουν πολύτεκνη οικογένεια. «Παλαιότερα, στον εκπαιδευτικό κλάδο, με τη γέννηση του τέταρτου παιδιού, οι γονείς διορίζονταν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το συγκεκριμένο μέτρο, όταν εφαρμόστηκε παλαιότερα, είχε ως αποτέλεσμα 2.500 γεννήσεις σε δύο χρόνια» υπενθυμίζει η πρόεδρος, για να προσθέσει ότι «πρέπει να δοθούν κίνητρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Μεταξύ των αιτημάτων που προωθούν οι πολύτεκνοι προς την Πολιτεία, περιλαμβάνεται, εξάλλου, η επιδότηση των επιχειρήσεων, προκειμένου να προσλάβουν πολύτεκνους γονείς. «Ζητούμε να υπάρχουν παιδότοποι στις επιχειρήσεις, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό, για να μπορεί η μητέρα να εργαστεί όταν γεννήσει και να φροντίζει το παιδί της. Τα συγκεκριμένα προγράμματα υπάρχουν στην Ευρώπη πάρα πολλά χρόνια. Γενικώς, ζητούμε από την Πολιτεία να επιδοτούνται επιχειρήσεις και να θεσπιστούν προγράμματα από τον ΟΑΕΔ, για να βρίσκουν εργασία οι πολύτεκνοι γονείς» τονίζει η κ. Πράπα.

Κλείνοντας, η πρόεδρος των πολυτέκνων Μαγνησίας εκφράζει την ελπίδα ότι θα υλοποιηθούν στην πράξη οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί, τονίζοντας ότι «πρέπει να δοθεί η απαραίτητη στήριξη στην πολύτεκνη οικογένεια», ενώ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει «τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα, για την εκτίμηση στις προσπάθειές μας».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου