ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνεργασία για το περιβάλλον

συνεργασία-για-το-περιβάλλον-128344

Στο πρόγραμμα Circula Mare συμμετέχει η Σκιάθος για την προστασία της Μεσογείου

Στο πρόγραμμα Circula Mare συμμετέχει η Σκιάθος για την προστασία της Μεσογείου συμμετέχουν στο πρόγραμμα Circula Mare, το οποίο έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της ρύπανσης από πλαστικά απόβλητα στη Μεσόγειο.

Το Circula Mare είναι ευθυγραμμισμένο με τους στόχους 8, 11, 12, 14 και 17 του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη και υλοποιείται σε τρεις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα αναπτυχτούν καινοτόμες λύσεις για τη διαχείριση των πλαστικών αποβλήτων, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή.

Σκοπός με την υλοποίηση του Circula Mare είναι ο εντοπισμός και η καλύτερη κατανόηση των εμποδίων και των αδυναμιών που αποτρέπουν μια βιώσιμη διαχείριση των πλαστικών αποβλήτων και η χαρτογράφηση πιθανών πεδίων παρεμβάσεων.

Ο Δήμος Σκιάθου, με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας σε περιβαλλοντικά θέματα, με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα Circula Mare, προχωρά στον σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης αποβλήτων που παράγονται στο νησί με έμφαση στα πλαστικά απορρίμματα με στόχο την προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος.

Η προκαταρκτική μελέτη υποστηρίζεται από τον Γερμανικό Οργανισμό Διεθνούς Συνεργασίας (GIZ) και χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Alliance to End Plastic Waste.

«Είναι πολύ σημαντικό η προσπάθεια να αγκαλιαστεί από όλους τους δημότες και τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στη Σκιάθο. Ο Δήμος Σκιάθου καλεί όλους να συμμετέχουν, απαντώντας στα ερωτηματολόγια, συμβάλλοντας ουσιαστικά να διαμορφωθεί και σχεδιαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα σύγχρονο πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σκιάθου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου