ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μήνυμα κατά της οπαδικής βίας από εκπαιδευτικούς και μαθητές δύο σχολείων

μήνυμα-κατά-της-οπαδικής-βίας-από-εκπα-134729

Φιλικοί αγώνες βόλεϊ και μπάσκετ, με πρωτοβουλία των 1ου Πειραματικού ΓΕΛ και 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας

Ισχυρό μήνυμα κατά της oπαδικής βίας, στη μνήμη του 19χρονου Αλκη, έστειλαν διδάσκοντες και μαθητές του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, στους χθεσινούς φιλικούς αγώνες βόλεϊ κοριτσιών και μπάσκετ αγοριών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Γέμισε χαμόγελα, κλίμα ενθουσιασμού και αισιόδοξα μηνύματα το Κλειστό Νέας Ιωνίας, όπου διεξήχθησαν οι μαθητικοί αγώνες, με εκπαιδευτικούς και μαθητές να υπογραμμίζουν τη σημασία της ευγενούς άμιλλας, καταδικάζοντας απερίφραστα τη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο μαθητής του 1ου Πειραματικού Λυκείου και πρόεδρος δεκαπενταμελούς Κωνσταντίνος Γαλάτος υπογράμμισε ότι «διοργανώσαμε αυτή την εκδήλωση για να δηλώσουμε στον κόσμο ότι υποστηρίζουμε τη χαρά του παιχνιδιού και όχι την οπαδικότητα. Θέλουμε να χαιρόμαστε με το παιχνίδι και όχι να υποστηρίζουμε τη βία, για αυτό και έγινε αυτός ο φιλικός αγώνας μεταξύ των δύο σχολείων».

Μεταφέροντας τις απόψεις των συμμαθητών του, ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς στο 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας Χρήστος Κωτούλας, επεσήμανε ότι «σκοπός μας είναι να πατάξουμε κάθε είδος καθημερινού φασισμού. Σκοπός μας είναι να προάγουμε ένα πνεύμα φιλαλληλίας, συνεργασίας, ένα πνεύμα ομαδικότητας και συναθλητισμού. Γι’ αυτό τον λόγο, ορμώμενοι από τη δολοφονία του αδικοχαμένου Αλκη, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτή την ωραία αθλητική πρωτοβουλία, να συνεργαστούμε τα δύο σχολεία, για να προάγουμε το πνεύμα του αθλητισμού».

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του 1ου Πειραματικού Λυκείου Νέας Ιωνίας Βάσσα Παρασκευά: «Ηρθαμε εδώ, θέλοντας να δώσουμε ένα μήνυμα στα παιδιά και στην κοινωνία ευρύτερα, ότι ο αθλητισμός πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας σκοτώνει. Είμαστε κατά της οπαδικής βίας. Είμαστε υπέρ του αθλητισμού μικροί – μεγάλοι και θέλουμε να βγουν τα παιδιά μας σε μια πιο υγιή κοινωνία. Δυστυχώς η κοινωνία μας είναι άρρωστη και έχουμε μεγάλη αγωνία γι αυτό και όλοι μπορούμε να το προλάβουμε ως δάσκαλοι».

Σε ανάλογο μήκος κύματος ο διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας Δημήτρης Μπαζιάνας επεσήμανε ότι «είναι μια πολύ ωραία πρωτοβουλία των δύο σχολείων, που εκφράζει αυτό που θέλουμε όλοι για τον αθλητισμό. Τη χαρά κι ότι ο αθλητισμός μας ενώνει. Ο αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει, γιατί ξέρουμε ότι οι αθλητές παλεύουν, ανταγωνίζονται, αλλά μέσα σε πλαίσια αθλητικά. Εχουν το ευ αγωνίζεσθαι και πολλές φορές προστατεύουν τον αντίπαλο και προστατεύουν και την σωματική ακεραιότητα». Αναφερόμενος στα περιστατικά βίας, ο κ. Μπαζιάνας τόνισε ότι «βλέπουμε από άλλη πλευρά τους χούλιγκαν, που πιστεύουν μόνο στη βία και σε ό,τι αυτό εκπροσωπεί, δηλαδή το άσχημο μέρος της κοινωνίας μας. Ευχόμαστε πάντα ο αθλητισμός να είναι μια γιορτή».

Ενθουσιασμός στις κερκίδες στη διάρκεια των φιλικών αγώνων

Οι μαθητές Κωνσταντίνος Γαλάτος και Χρήστος Κωτούλας στέλνουν το πιο ισχυρό μήνυμα φιλίας

Οι διευθυντές των δύο σχολείων Βάσσα Παρασκευά και Δημήτρης Μπαζιάνας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου