ΤΟΠΙΚΑ

11.500 tests σε Γυμνάσια και Λύκεια από την αρχή της σχολικής χρονιάς

11-500-tests-σε-γυμνάσια-και-λύκεια-από-την-αρχή-τ-134742

Σύμφωνα με τα αριθμητικά δεδομένα, που κατέγραψε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Σε 11.500 υπολογίζονται τα self tests, που διατέθηκαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε Γυμνάσια και Λύκεια για μαθητές και καθηγητές, ανάλογα με την περίπτωση και σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

«Είναι τα επιπλέον τεστ, τα οποία χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που κάποιοι διαπιστωθεί ότι είναι πλησιέστερα κρούσματα», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας, ενώ υπενθυμίζει ότι «οι μαθητές και οι καθηγητές προμηθεύονται τεστ και από τα φαρμακεία».

Παράλληλα ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας τόνισε ότι υπάρχει ικανό απόθεμα για την κάλυψη των αναγκών στα σχολεία, για να προσθέσει: «Θεωρούμε ότι είναι πολύ μεγάλος αριθμός, αλλά από την άλλη κρίνουμε ότι είναι πολύ σημαντικό που μας έρχονται εγκαίρως τόσα πολλά τεστ και τροφοδοτούμε τα σχολεία και έτσι προλαμβάνουμε τη διάδοση της πανδημίας».

Κρούσματα στη Δευτεροβάθμια

Χθες σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαπιστώθηκαν νέα κρούσματα σε 51 μαθητές και 9 εκπαιδευτικούς. Τρεις εκπαιδευτικοί επέστρεψαν, στο μεταξύ, στις σχολικές αίθουσες, ενώ σήμερα αναμένεται να επαναλειτουργήσει τμήμα του 6ου Λυκείου Βόλου, το οποίο είχε κλείσει στις 18 Φεβρουαρίου λόγω κρουσμάτων.

«Ανησυχούμε και πάντοτε δίνουμε εγκαίρως τις κατάλληλες οδηγίες στους μαθητές μας, οι οποίες πρέπει να τηρούνται πιστά και όχι μόνο από τους μαθητές μας, αλλά και τους γονείς. Αναμένουμε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποφορτιστεί η κατάσταση», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Σταχτέας.

Κρούσματα στην Πρωτοβάθμια

Σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας καταγράφηκαν χθες κρούσματα σε 30 μαθητές και 4 εκπαιδευτικούς, ενώ δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για τον αριθμό των σελφ τεστ που διατέθηκαν.

«Συνεχίζουν να προκύπτουν κρούσματα, από την πλευρά μας τηρούμε απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα, δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε όπως ορίζουν οι κατευθύνσεις που δίνει ο ΕΟΔΥ. Με διαρκή εγρήγορση και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα αντιμετωπίζουμε την κατάσταση, με την προσδοκία ότι θα αποφορτιστεί σύντομα», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος.

«Αλλωστε», πρόσθεσε, «αν λάβουμε υπόψη πώς ήταν η εικόνα τις πρώτες μέρες μετά από τη διακοπή των εορτών, παρατηρείται μείωση, οπότε νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου