ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δυναμική κάθοδος Βρετανών

δυναμική-κάθοδος-βρετανών-140319

Αισιόδοξος δηλώνει για τον τουρισμό ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκος Ευσταθίου

Με το βλέμμα στη θερινή σεζόν οι ξενοδόχοι στη Σκιάθο, αναμένοντας να φτάσουν οι Βρετανοί το φετινό καλοκαίρι στη νησί. Αισιόδοξος δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκος Ευσταθίου, ο οποίος εκτιμά ότι «αυτή τη στιγμή «τρέχει» με εξαιρετικά νούμερα η αγγλική αγορά και σημαντικό αριθμό κρατήσεων. Παράλληλα αρχίζουν να κινούνται και άλλες αγορές, όπως Σκανδιναβοί, Ιταλοί και Γερμανοί».

Μέχρι στιγμής, η κρίση στην Ουκρανία δεν δείχνει να επηρεάζει την πορεία των κρατήσεων από το εξωτερικό, με τον κ. Ευσταθίου να αναφέρει παράλληλα ότι «φέτος αναμένουμε περισσότερους Βρετανούς από κάθε άλλη φορά. Πιστεύω ότι θα είναι περισσότεροι από το 2019».

Αρχές Μαΐου θα ανοίξει η σεζόν στα νησιά, τα μηνύματα που καταφθάνουν από το εξωτερικό είναι θετικά και όπως εκτιμά ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στις ευρωπαϊκές χώρες, σε συνάρτηση με το υψηλό ποσοστό των εμβολιασμών στις περισσότερες, εντείνουν το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί στον κλάδο του τουρισμού.

Μετά από δύο δύσκολες, ομολογουμένως, σεζόν, Αγγλοι, Σκανδιναβοί, Ιταλοί και Γερμανοί ετοιμάζουν βαλίτσες για τις καλοκαιρινές διακοπές, με τους Γάλλους να ταξιδεύουν για πρώτη φορά, απευθείας από το Παρίσι, με πτήση της Transavia France, η οποία αρχίζει στις αρχές Μαΐου.

Θετικά τα συμφραζόμενα για τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με τον γνωστό τουριστικό πράκτορα, ο οποίος βρίσκεται, σημειωτέον, σε συζητήσεις με μεγάλη εταιρεία από το εξωτερικό, προκειμένου στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου να επισκεφτούν το νησί γκρουπ από Βρετανία και σκανδιναβικές χώρες, με φόντο την αναβίωση του «Mamma Μia» και τις τοποθεσίες όπου γυρίστηκε η ταινία.

Στόχος και προσδοκία του κ. Ευσταθίου είναι να τελεσφορήσουν οι συζητήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και να εξασφαλιστεί έξτρα τουριστική κίνηση για τη Σκιάθο, στην τελική ευθεία της τουριστικής σεζόν.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου