ΤΟΠΙΚΑ

Βαθαίνει το «ρήγμα» της φτώχειας ~ Πληθαίνουν οι μονογονεϊκές οικογένεις

βαθαίνει-το-ρήγμα-της-φτώχειας-πληθ-144502

Κατακόρυφη αύξηση στα αιτήματα για στήριξη που δέχεται καθημερινά ο «Εσταυρωμένος»

Βαθαίνει καθημερινά το «ρήγμα» της φτώχειας, με τα μέλη του «Εσταυρωμένου» να γίνονται καθημερινά αποδέκτες περισσότερων αιτημάτων για στήριξη και βοήθεια. Αύξηση των μονογονεϊκών οικογενειών διαπιστώνει ο πρόεδρος του συλλόγου π. Θεόδωρος Μπατάκας, και ταυτόχρονα της αδυναμίας πολλών νοικοκυριών να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες, πολύ δε περισσότερο στην εξόφληση των τιμολογίων του ρεύματος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Γροθιά στο στομάχι η εικόνα που μεταφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου», υπογραμμίζοντας ότι «καθημερινά έρχονται διακριτικά, με τους λογαριασμούς του ρεύματος στο χέρι, ζητώντας βοήθεια για να τα βγάλουν πέρα, να επανενταχθούν στον διακανονισμό. Κάνουμε ό,τι μπορούμε ως σύλλογος, αλλά είναι πρακτικά αδύνατο να σηκώσουμε όλο το βάρος. Στηρίζουμε τριάντα, περίπου, οικογένειες κάθε μήνα και παραλαμβάνουν δέμα με κρέας, λάδι και όλα τα απαραίτητα, δίνουμε μηνιαίο οικονομικό βοήθημα, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο να καλύψουμε όλα τα αιτήματα για χρηματική βοήθεια».

Προϋπήρχαν, βέβαια, αρκετά αιτήματα για χρηματική βοήθεια, προκειμένου να καλυφθούν οφειλές στη ΔΕΗ, με την κατάσταση να οξύνεται, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα. «Προσπαθούμε να μην φύγει κανείς χωρίς να του δώσουμε κάτι, έστω μια διατακτική, αλλά είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί ο όγκος των αιτημάτων, τα οποία αυξάνονται διαρκώς» επισημαίνει ο π. Θεόδωρος, αναφερόμενος σε «νεαρές μητέρες, με δύο, τρία, τέσσερα παιδιά, οι οποίες ζητούν τη βοήθεια του «Εσταυρωμένου» για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές ανάγκες».

Οξύνεται το πρόβλημα της ανέχειας, το οποίο «χτυπά» πλέον πολλά νοικοκυριά, οδηγώντας σε απόγνωση δεκάδες νεόπτωχους. «Κάθε μέρα δεχόμαστε νέες περιπτώσεις. Ο κόσμος μας αναφέρει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδά του. Λόγω της πανδημίας, τον τελευταίο καιρό αυξάνεται η απελπισία και η απόγνωση των ανθρώπων» τονίζει ο ίδιος.

Πολυεπίπεδο το έργο και η προσφορά του «Εσταυρωμένου», με ευαισθητοποιημένους πολίτες να στηρίζουν με τον οβολό τους την προσπάθεια. Στήριγμα αποτελούν για τον σύλλογο και οι δύο κουμπαράδες που έχουν τοποθετηθεί σε καταστήματα της περιοχής, στο Βόλο και το Βελεστίνο, με τον π. Θεόδωρο να απευθύνει έκκληση για «φιλοξενία» των κουμπαράδων του Συλλόγου και σε άλλα καταστήματα. «Τα ποσά που συγκεντρώνονται από τους κουμπαράδες βοηθούν το έργο του Συλλόγου. Είναι συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου και η προθυμία του Χρυσοβαλάντη Ντόντου και του Σπύρου Γκάγκα, να τοποθετήσουν τους κουμπαράδες του «Εσταυρωμένου» στα καταστήματά τους» επισημαίνει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου