ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Αυξημένο ενδιαφέρον κατά 20% για ακίνητα

αυξημένο-ενδιαφέρον-κατά-20-για-ακίνητα-146694

Σταθερή επενδυτική αξία για τη Μαγνησία, με Ελληνες και ξένους να προχωρούν σε αγορές

Εντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τις αγοραπωλησίες ακινήτων, ξεπερνώντας το 20% για τον Βόλο και τη Μαγνησία. Μέχρι στιγμής δεν διαπιστώνονται σπασμωδικές κινήσεις στην κτηματαγορά λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, με τον πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου Κατασκευαστών Τριαντάφυλλο Παπαγεωργίου να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «το ενδιαφέρον στρέφεται σε καινούργια, αλλά και παλιά ακίνητα».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος διαμερίσματα 80 με 90 τετραγωνικά, κυρίως στο κέντρο του Βόλου και στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Παράλληλα, παρατηρείται ζήτηση και στις περιοχές που βρίσκονται κοντά σε Πολυτεχνικές Σχολές, όσον αφορά σε επενδυτικά ακίνητα.

Το ενδιαφέρον εν δυνάμει αγοραστών από το εξωτερικό, επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα ακίνητα στο Πήλιο, αντίστοιχα. Οι ξένοι που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην περιοχή, προέρχονται κυρίως από Ισραήλ, Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ρουμανία.

«Λόγω του διατάγματος του Πηλίου έχει σταματήσει η ανέγερση νέων και υπάρχει ενδιαφέρον για παλιά ακίνητα, τα οποία σκοπεύουν να ανακαινίσουν, ή για κάποιο που δεν είχε πουληθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα όρια των οικισμών του Πηλίου και το διάταγμα που προβλέπει μια κατοικία ανά οικόπεδο, έχουν παγώσει ουσιαστικά την ανοικοδόμηση στο Πήλιο» υπογραμμίζει ο κ. Παπαγεωργίου.

Το συγκεκριμένο γεγονός «δημιουργεί, ουσιαστικά, μια ανισότητα, διότι δεν υπάρχουν καινούργια ακίνητα και αυτό έχει συμπαρασύρει ακόμη περισσότερο τις αξίες των κατοικιών στο Πήλιο» τονίζει ο ίδιος.

Στασιμότητα στην κτηματαγορά παρατηρείται, στο μεταξύ, σε περιαστικές περιοχές του Δήμου Βόλου, οι οποίες βρίσκονται μακριά από το κέντρο. Εντονη ζήτηση παρατηρείται, αντίστοιχα, σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε Πανεπιστημιακές Σχολές, συμπαρασύροντας τις τιμές των ακινήτων προς τα πάνω.

Σταθερό παραμένει και το ενδιαφέρον για την ανέγερση νέων οικοδομών, με τον κ. Παπαγεωργίου να σημειώνει ότι «η περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ και η αναστολή του ΦΠΑ και όσον αφορά στις γονικές παροχές το αφορολόγητο που ισχύει μέχρι 800.000 ευρώ, δίνουν μια σημαντική ώθηση στην κτηματαγορά. Βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα που έχουν ληφθεί το τελευταίο εξάμηνο και είμαι αισιόδοξος, εφόσον συνεχίσουν να γίνονται προσεκτικά βήματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου