ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτός δίαυλος με Ηράκλειο ~ Πτήσεις από 10 Ιουνίου στη Νέα Αγχίαλο

ανοιχτός-δίαυλος-με-ηράκλειο-πτήσεις-155399

Ευοίωνα μηνύματα στα αεροδρόμια της περιοχής – Ποδαρικό στις 30 Μαρτίου με Βρετανούς

Θετικά τα μηνύματα, που καταφθάνουν από το εξωτερικό, με την απευθείας σύνδεση με το Ηράκλειο να συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου να υποδέχεται την Παρασκευή 10 Ιουνίου την πρώτη φετινή πτήση από Κρήτη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Θετικές οι προοπτικές για τη φετινή τουριστική σεζόν, όπως επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αερολιμενάρχης Νέας Αγχιάλου Κώστας Ευσταθίου, αναφέροντας, παράλληλα, ότι, εκτός απροόπτου, ποδαρικό θα κάνουν φέτος οι Βρετανοί. Η πρώτη φετινή πτήση της σεζόν αναμένεται, εκτός απροόπτου, την Τετάρτη 30 Μαρτίου με την Easy Jet.

«Οι Βρετανοί μάς κάνουν ποδαρικό, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Μέχρι στιγμής τα δείγματα είναι θετικά» υπογραμμίζει ο κ. Ευσταθίου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συνέχιση, για δεύτερη χρονιά, των απευθείας πτήσεων από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό οι πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας Sky Express θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Στο μεταξύ, έχει ανοίξει ήδη η πλατφόρμα για την πώληση εισιτηρίων, γεγονός που καταγράφεται ως ιδιαίτερα θετικό, καθώς πρόκειται για αεροπορική γραμμή, η οποία αναμένεται να ενισχύει τη Μαγνησία σε τουριστικό και εμπορικό επίπεδο.

Κληθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ να καταθέσει τον σχολιασμό του για τη νέα τουριστική σεζόν, ο αερολιμενάρχης κ. Ευσταθίου επισημαίνει ότι «είναι θετικά τα μέχρι τώρα δεδομένα. Υπάρχουν δύο πτήσεις εβδομαδιαίως από το Γκάτγουικ του Λονδίνου, δύο πτήσεις από το Ντίσελντορφ, δύο πτήσεις από Μόναχο, μια πτήση από τη Βιέννη, μία από το Παρίσι και δύο από το Ηράκλειο. Σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνουμε, θα είναι καλύτερη η φετινή σεζόν».

Αισιοδοξία στα νησιά

Ανεμος αισιοδοξίας πνέει και στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τις πτήσεις εξωτερικού να ανοίγουν την 1η Απριλίου με τη Lufthansa, ενώ η έλευση του Μαΐου σηματοδοτεί την έλευση των Βρετανών τουριστών στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, στις 10 Απριλίου καταφθάνει η Air Serbia, ανοίγοντας για φέτος τη σύνδεση με τη Σερβία.

«Φέτος αναμένεται έντονη τουριστική κίνηση, εκτός απροόπτου. Την 1ηΑπριλίου θα είναι έτοιμο το αεροδρόμιο της Σκιάθου να υποδέχεται τους ξένους επισκέπτες και αισιοδοξούμε ότι θα εξελιχθεί σύμφωνα με τα αναμενόμενα η τουριστική σεζόν» υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του αεροδρομίου της Σκιάθου Στέφανος Λαμπρόπουλος.

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο γνωστός επιχειρηματίας και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αρης Δερβένης, τονίζοντας ότι «είμαστε αισιόδοξοι για τη φετινή σεζόν, είμαστε στα νούμερα του 2019 και οι Εγγλέζοι δείχνουν πολύ μεγάλη δυναμική».

Θετικά τα προγνωστικά για τη θερινή σεζόν, με τον κ. Δερβένη να επισημαίνει ότι «θα αρχίσει ο τουρισμός στη Σκιάθο από την Κυριακή του Θωμά. Το ουκρανικό ζήτημα μας ανησυχεί, αλλά ευελπιστούμε ότι δεν θα προκύψει πρόβλημα και όλα θα εξελιχθούν ομαλά».

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Πάνος Ανδριτσόπουλος, ο οποίος αναφέρει ότι «τα σημάδια είναι καλά και ευχόμαστε οι προσδοκίες μας να επαληθευτούν στην πορεία».

Θετικά μηνύματα

Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό, όπως ανέφερε ο προϊστάμενος ελέγχων και ανάπτυξης στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας Νίκος Σαρούκος σε τηλεδιάσκεψη το περασμένο Σάββατο, στην οποία συμμετείχαν οι ξενοδόχοι, οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων του νησιού και επαγγελματίες, συζητώντας ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Σαρούκος επεσήμανε ότι «η Μαγνησία είναι έτοιμη να ξεκινήσει για τη νέα τουριστική σεζόν, διότι είναι προορισμός με ορεινό και παραθαλάσσιο χαρακτήρα. Είναι πολύ καλά τα δείγματα από το εξωτερικό, αλλά για να πάμε καλύτερα, πρέπει να προσπεράσουμε την εποχική μας νοοτροπία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου