ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παραμένει η σύνδεση των Βορείων Σποράδων με Θεσσαλονίκη

παραμένει-η-σύνδεση-των-βορείων-σπορά-166254

Ικανοποίηση εκφράζεται από φορείς και επαγγελματίες στα νησιά για την επιδότηση της γραμμής

Με θετικά σχόλια φορείς, επαγγελματίες και κάτοικοι των νησιών αναφέρονται στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Βορείων Σποράδων με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας την ικανοποίησή τους για την επιδότηση της γραμμής από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Καταθέτοντας τις απόψεις τους στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη ενισχύει τις προσδοκίες για τη φετινή τουριστική σεζόν, επαναλαμβάνοντας το κοινό αίτημα να παραμείνει.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Αίτημα πολλών ετών η συγκεκριμένη σύνδεση» σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, ο οποίος αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «προσδοκούμε να μη σταματήσουν ποτέ ούτε η επιδότηση, ούτε η γραμμή. Η συγκεκριμένη γραμμή έσωσε πέρυσι τις Β. Σποράδες».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, αναφέρει, από την πλευρά του, ότι «πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική γραμμή, διότι συνέδεσε πέρυσι τις Β. Σποράδες και ιδιαίτερα την Αλόννησο, με τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, του Μαντουδίου, και ευρύτερα τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας σημαντικά την τουριστική κίνηση». Κοινή προσδοκία φορέων, κατοίκων και επαγγελματιών η διατήρηση της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής σύνδεσης, με τον δήμαρχο Αλοννήσου να εκτιμά, ωστόσο, ότι θα ήταν καλό η διαδικασία της προκήρυξης του διαγωνισμού να πραγματοποιείται πριν το τέλος του μήνα, προκειμένου να αναδειχθεί έγκαιρα η εταιρία που θα εξυπηρετήσει τη γραμμή. «Εάν αναρτηθούν νωρίτερα τα δρομολόγια, θα διευκολυνθούν τόσο οι τουριστικοί πράκτορες όσο και οι τουρίστες» παρατηρεί ο κ. Βαφίνης, για να προσθέσει ότι «θεωρώ ότι το υπουργείο πρέπει να βρει τον τρόπο, ώστε οι διαγωνισμοί να γίνονται πιο νωρίς».

Υπέρμαχος της ίδιας άποψης ο τουριστικός πράκτορας της Σκοπέλου Βαγγέλης Δρόσος, επισημαίνει ότι «είναι θετική η εξέλιξη, αναμενόμενη και ας ελπίσουμε ότι θα εξελιχθεί καλύτερα από πέρυσι. Θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο τον τουρισμό. Εκτιμώ, ωστόσο, ότι θα έπρεπε να προκηρυχτεί πριν τα Χριστούγεννα ο μειοδοτικός διαγωνισμός».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος των επαγγελματιών της Σκιάθου Χρήστος Δημητριάδης, κάνει λόγο για μια «θετικότατη εξέλιξη» ενώ τονίζει ότι «δεν θα έπρεπε να υπάρχει εποχικότητα σε αυτή τη σύνδεση, αλλά πιο μόνιμη βάση». Κοινή η διαπίστωση ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη αύξησε σε πολύ μεγάλο ποσοστό την επισκεψιμότητα των νησιών, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, όπως η περσινή σεζόν, με τον πρόεδρο να επισημαίνει ότι «μας ενδιαφέρει να παραμείνει η γραμμή, διότι ενίσχυσε τουριστικά τα νησιά. Η επιδότηση αποτελεί θετικότατη εξέλιξη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου