ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενδιαφέρον από Αυστρία για τα νησιά των Βορείων Σποράδων

ενδιαφέρον-από-αυστρία-για-τα-νησιά-τω-167029

Πτήσεις σε περισσότερα από 20 ελληνικά νησιά και προορισμούς πρόκειται να προσφέρει σε εβδομαδιαία βάση ο αυστριακός τουρ οπερέιτορ Springer Reisen το καλοκαίρι του 2022. Κομβική θέση κατέχει η Σκιάθος, με τον κύκλο των πτήσεων να ανοίγει τον Μάιο σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό.

Ειδικότερα, από τη Βιέννη θα προσφέρονται απευθείας συνδέσεις με Χαλκιδική, Κεφαλονιά, Σκιάθο, Σαντορίνη και Μύκονο. Στη Χαλκιδική και την Κεφαλονιά θα προφέρεται επίσης υπηρεσία προσωπικής μεταφοράς.

Μέσω της Σκιάθου προσφέρεται μεταφορά στη Σκόπελο, την Αλόννησο, μέσω της Σαντορίνης μεταφορά στην Αμοργό, Φολέγανδρο, Κουφονήσια, Μήλο, Σίφνο και Τήνο και μέσω Μυκόνου μεταφορά στη Νάξο, Πάρο και Τήνο.

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να φτάνουν στην Πάρο, τη Νάξο, τη Μήλο, την Αστυπάλαια, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη μέσω Αθήνας με εκτεταμένο πτητικό πρόγραμμα από τη Βιέννη.

Για τη Σκιάθο θα αναχωρεί πτήση από το Κλάγκενφουρτ και το Γκραζ κάθε Παρασκευή, από τις 27 Μαΐου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, και για την Πάρο κάθε Κυριακή από τις 28 Μαΐου έως την 1η Οκτωβρίου, μέσω τσάρτερ της αεροπορικής εταιρίας Avantiair.

Σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη, ο πρόεδρος της ελεγκτικής επιτροπής της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αρης Δερβένης, υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «το νησί διατηρεί συνεργασία ετών με τον συγκεκριμένο τουρ οπερέιτορ. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε μέχρι στιγμής είναι θετικά και εκτιμούμε ότι θα είναι καλή η φετινή σεζόν, ίσως και καλύτερη από το 2019».

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα από το εξωτερικό για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τα εντυπωσιακά αφιερώματα για τις φυσικές ομορφιές των νησιών να κάνουν το γύρο του κόσμου.

Με εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα παραδοσιακά σοκάκια και τις παραλίες της Σκοπέλου, το νησί προβάλλεται από την ανερχόμενη ταξιδιωτική πλατφόρμα Culture Trip ως ο ιδανικός προορισμός για ιστιοπλοΐα και θαλάσσια εξερεύνηση για όλους τους ταξιδιώτες που αναζητούν έναν ποιοτικό προορισμό και θέλουν να απολαύσουν σμαραγδένια νερά, πανέμορφα χωριά, αναζωογονητικές δραστηριότητες και ιδιαίτερη τοπική κουζίνα.

Επιπλέον η Σκόπελος αναδεικνύεται ως ένα από τα κορυφαία Ελληνικά νησιά για το 2022, σύμφωνα με την εμβληματική εφημερίδα Evening Standard που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον 10 εκατομμυρίων αναγνωστών διεθνώς. Το εκτενές αφιέρωμα αναφέρει πως το νησί Mamma Mia προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους φίλους της ταινίας ενώ διαθέτει πλήθος από κρυμμένες παραλίες, εξωτικές γωνιές και παραδοσιακά ταβερνάκια που προσφέρονται για χαλάρωση.

«Τα μηνύματα που εισπράττουμε από την αγορά μέχρι στιγμής κάνουν λόγο για μία καλύτερη τουριστική χρονιά. Ο Δήμος και η Επιτροπή Τουρισμού προχωρούν συστηματικά με στόχο να ενημερώνουν φορείς, δημοσιογράφους και επαγγελματίες και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για νέα δημοσιότητα με έμφαση σε ειδικά τουριστικά «προϊόντα» του προορισμού όπως η ιστιοπλοΐα, ο γαμήλιος τουρισμός, οι δραστηριότητες στη φύση, η περιήγηση στα μοναστήρια, η γαστρονομία και άλλες πτυχές της Σκοπέλου», αναφέρει σχετικά η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, Ιωάννα Ευσταθίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου