ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εργα υποδομής στη Σκόπελο

εργα-υποδομής-στη-σκόπελο-167058

Ζητήματα, που πρέπει άμεσα να διευθετηθούν, προωθεί ο δήμαρχος του νησιού

Συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες πραγματοποίησε ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, αναζητώντας λύσεις για ζητήματα που απασχολούν το νησί.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Σκοπέλου έχει καταθέσει αίτημα άμεσης βοήθειας και τεχνικά δελτία για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας «Διομήδης», της αγροτικής οδοποιίας όλου του νησιού, την καταστροφή τμημάτων της παραλίας του Λουτρακίου (Πέτρινο και Καταρτζή) και της ζημιάς του παραλιακού δρόμου από την Εθνική τράπεζα μέχρι το Ασκληπιείο, όπου έχει προκληθεί υποσκαφή από τη θάλασσα.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν, επίσης, η επιχορήγηση του Δήμου για έκτακτες ανάγκες, η ετήσια επιχορήγηση των μικρών νησιών και στα νησιά μέχρι 5000 κατοίκους και η επιχορήγηση του δήμου για την προμήθεια μηχανημάτων.

Στις συναντήσεις του δημάρχου Σκοπέλου τέθηκαν, εξάλλου, η εξόφληση της οφειλής των 650.000 περίπου ευρώ προηγούμενων ετών της ΔΕΥΑΣ προς τον ΔΕΔΔΗΕ και η πρόοδος των εγκρίσεων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, ο κ. Περίσσης έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει άμεση έγκριση της κτηριολογικής πρότασης προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ για την κατασκευή του πολιτιστικού κέντρου «Ορφέας» και την κατασκευή του κτηρίου του διαδημοτικού ΕΠΑΛ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου