ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» ο Γιώργος Χατζημάρκου

εφυγε-ο-γιώργος-χατζημάρκου-176009

Θλίψη προκάλεσε στην τοπική Εκκλησία και την Μαγνησία ευρύτερα το άγγελμα του θανάτου του Γιώργου Χατζημάρκου, μικρότερου αδελφού του εμβληματικού Μανώλη Χατζημάρκου, ο οποίος έφυγε προχθές από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Γνωστός και εξαιρετικά αγαπητός σε όλους, διετέλεσε πρωτοψάλτης στον ιερό ναό Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας, κοσμώντας το ψαλτήρι, ακολουθώντας τα χνάρια του μεγαλύτερου αδελφού του, ο οποίος έγραψε ιστορία.

Εκπαιδευτικός με μεγάλη προσφορά, ο εκλιπών υπηρέτησε τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Βόλου «Οσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» από την θέση του πρώτου αντιπροέδρου και του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, αντίστοιχα. Παρέμεινε, παράλληλα, για πολλά χρόνια στο ψαλτήρι της Ευαγγελίστριας, σφραγίζοντας με την παρουσία του, την τοπική Εκκλησία, ενώ όλοι μιλούν για έναν υποδειγματικό οικογενειάρχη.

Αναφερόμενος στον Γιώργο Χατζημάρκου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Δημητριάδος π. Επιφάνιος Οικονόμου ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «ήταν πολύ δραστήριος και ευχάριστος άνθρωπος. Διέθετε έμφυτο χιούμορ, ήταν πάντα με το χαμόγελο, είχε πάρα πολύ αγαθή καρδιά».

Πάντα μιλούσε με θαυμασμό, συγκίνηση και καμάρι για τον μεγάλο του αδελφό, ενώ μέχρι το τέλος της ζωής του βρισκόταν κοντά στην ενορία της Ευαγγελίστριας.

Οσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του, με τον προϊστάμενο του ιερού ναού Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας π. Αμφιλόχιο Μήλτο να υπογραμμίζει ότι «υπήρξε εξαίρετος άνθρωπος, πολύ αξιοσέβαστος, ευγενής και ευσεβής» και τον π. Απόστολο Ντόκο να προσθέτει ότι «ήταν άνθρωπος που διακρινόταν για το χιούμορ του».

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χθες από τον ιερό ναό Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας Βόλου, ενώ συλλυπητήριο ψήφισμα εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Μητρόπολης Δημητριάδος «Οσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», εκφράζοντας τη θλίψη του για τον θάνατό του.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου