ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναδεικνύει την Αλόννησο

αναδεικνύει-την-αλόννησο-179158

Σπουδαία δωρεά στο Μουσείο Μαυρίκη, που δημιουργεί πινακοθήκη στο νησί

Σημείο αναφοράς αποτελεί για την Αλόννησο το Μουσείο Μαυρίκη, το οποίο φιλοξενεί στις προθήκες του σπουδαίους θησαυρούς, ιστορικά κειμήλια και τεκμήρια της τοπικής ιστορίας.

Ανάμεσα στους θησαυρούς, που συνθέτουν τα εκθέματα του Μουσείου Μαυρίκη, περιλαμβάνονται δεκαπέντε πίνακες με διάσημη υπογραφή, που ανοίγουν τον δρόμο για τη δημιουργία μιας ακόμη σπουδαίας ενότητας.

Συγκεκριμένα, ο διάσημος ζωγράφος Larry Rink δώρισε στο Μουσείο Αλοννήσου 15 πίνακες μεγάλων διαστάσεων με θέματα εμπνευσμένα από το νησί της Αλοννήσου. Ο Larry είναι Αμερικανός και έργα του βρίσκονται σε πολλά μουσεία μοντέρνας τέχνης στις ΗΠΑ. Ο ίδιος είναι λάτρης της Αλοννήσου, διατηρούσε εξοχική κατοικία στη Μηλιά και είχε παντρευτεί Ελληνίδα.

Στην πατρίδα του πολλά περιοδικά και τηλεοπτικά μέσα αναφέρονται στο καλλιτεχνικό του έργο, ενώ η ΕΡΤ2 έστειλε συνεργείο στο νησί για αφιέρωμα στον σπουδαίο ζωγράφο.

«Είναι μεγάλη τιμή να εμπιστευτεί το μουσείο Αλοννήσου, για μια τόσο μεγάλη δωρεά, όταν αυτά τα έργα θα ήταν ανάρπαστα στην Αμερική. Ο ίδιος αγάπησε την Αλόννησο και ζωγράφιζε με θέματα από τη φύση, τοποθεσίες και ανθρώπους της Αλοννήσου. Τα έργα θα εκτεθούν προσωρινά στο Μουσείο Αλοννήσου, αλλά πλέον ψάχνουμε χώρο για δημιουργία πινακοθήκης με πυρήνα τα έργα του Λάρι και τα υπόλοιπα της συλλογής του μουσείου» υπογραμμίζει ο Κώστας Μαυρίκης, ιδρυτής και δημιουργός του Μουσείου.

Ο κ. Μαυρίκης υπόσχεται σε ανάρτησή του ότι πολύ σύντομα το νησί θα αποκτήσει την δικιά του πινακοθήκη, ενώ προτρέπει να επικοινωνήσει μαζί του, όποιον διαθέτει έργα ζωγραφικής, τα οποία επιθυμεί να δωρίσει, ενισχύοντας την ιδέα της δημιουργίας πινακοθήκης στην Αλόννησο.

Εντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται, στο μεταξύ, στην συγκεκριμένη κατεύθυνση, με τον δημιουργό του Μουσείου Αλοννήσου να υπογραμμίζει ότι «είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον του Larry Rink, για τη δεύτερη πατρίδα του. Ολο το νησί πρέπει να τον ευχαριστήσει όχι μόνο για τη δωρεά του, αλλά τον πυρήνα της δημιουργίας της Πινακοθήκης Αλόννησου».

Πίνακες ζωγραφικής εμπνευσμένους από το νησί δώρισε ο Larry Rink

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου