ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προωθεί την απογραφή ο Δήμος Σκιάθου

προωθεί-την-απογραφή-ο-δήμος-σκιάθου-179181

Ενημερωτική ανακοίνωση εξέδωσε για τον τοπικό πληθυσμό ο Δήμος Σκιάθου

Ενημερωτική ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Σκιάθου, υπενθυμίζοντας στους κατοίκους του νησιού, που δεν έχουν απογραφεί, τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να το πράξουν.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Σκιάθου υπογραμμίζεται ότι η ηλεκτρονική απογραφή πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα ή μέσω αναζήτησης Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 – Gov.gr.

Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι απαραίτητος ο μοναδικός «Κωδικός Απογραφής» της κατοικίας ή του νοικοκυριού. «Εάν δεν έχετε τον κωδικό, παρακαλούμε στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, όροφος και τηλέφωνο επικοινωνίας) στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]» επισημαίνεται από τον Δήμο Σκιάθου.

Στη φυσική απογραφή που πραγματοποιείται πόρτα – πόρτα, ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά, εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη διά ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα βεβαιωτικά απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν» αναφέρεται από τον Δήμο Σκιάθου.

«Αν δεν έχει περάσει ακόμη ο απογραφέας, τηλεφωνήστε στα 2421072687 – 72689. Σε περίπτωση που τα τηλέφωνα δεν απαντούν, παρακαλούμε να επιμείνετε, διότι όταν είναι κατειλημμένη η γραμμή, δείχνει σαν να καλεί κανονικά.

Αν ο απογραφέας έχει περάσει και δεν σας βρήκε, επικοινωνήστε μαζί του στο τηλέφωνο που σας έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο (έχετε τη δυνατότητα να απογραφείτε και τηλεφωνικά) ή καλέστε στα τηλέφωνα 24210 72900 ή 72690 ή στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, όροφο και τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας» αναφέρεται στην ενημερωτική ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση προβλήματος, ως προς την απογραφή, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο Σκιάθου στο τηλέφωνο 2427350136.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου