ΤΟΠΙΚΑ

Επιστρέφουν μετά από τρία χρόνια οι πτήσεις από Βιέννη στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

επιστρέφουν-μετά-από-τρία-χρόνια-οι-πτ-180331

Ενθαρρυντικά μηνύματα καταφθάνουν από το εξωτερικό για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου ενόψει της φετινής σεζόν, με την αεροπορική εταιρεία Austrian να ζεσταίνει μηχανές, προετοιμάζοντας τη μεγάλη επιστροφή μετά από τρία χρόνια.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ανοίγει και πάλι ο δίαυλος της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με Βιέννη από τις αρχές Ιουλίου, στις 9 Ιουλίου συγκεκριμένα, με τις πτήσεις τσάρτερ να εκτελούνται κάθε Σάββατο, στη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι πτήσεις από την Αυστρία θα διαρκούν για δύο μήνες, με τους τουριστικούς πράκτορες και τους ξενοδόχους της Μαγνησίας να αναφέρονται με θετικά σχόλια στη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον αερολιμενάρχη Νέας Αγχιάλου Κώστα Ευσταθίου, ο οποίος επιβεβαίωσε τη θετική εξέλιξη. Τρία χρόνια μετά, η εταιρεία, που είχε μειώσει τις πτήσεις λόγω πανδημίας, επιστρέφει δυναμικά, ενισχύοντας την τουριστική κίνηση από το εξωτερικό.

«Σε σύγκριση με πέρυσι υπάρχουν ήδη τρεις επιπλέον πτήσεις εβδομαδιαίως, δύο της Eurowings από το Ντίσελντορφ και μια της Austrian από τη Βιέννη. Θετικό είναι το γεγονός ότι επιστρέφει η συγκεκριμένη εταιρεία στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Εκτιμούμε ότι αν δεν αλλάξει κάτι προς το χειρότερο, από πλευράς πανδημίας, η χρονιά θα είναι καλύτερη σε σύγκριση με το 2021» επισημαίνει ο κ. Ευσταθίου.

Μέχρι στιγμής στο «κάδρο» των αεροπορικών εταιρειών, που αναμένεται να πραγματοποιήσουν φέτος πτήσεις στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, περιλαμβάνονται οι Eurowigns, Austrian, Condor, Easy Jet, Transavia France, με την ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων να έχει αρχίσει.

Εξίσου σημαντικό ότι το πτητικό πρόγραμμα θα εξελιχθεί σύμφωνα με το προγραμματισμένο πλάνο, εφόσον το επιτρέψουν, βεβαίως, οι συνθήκες της πανδημίας, με τη βρετανική Easy Jet, ειδικότερα, να ανοίγει… φτερά από το τέλος Μαρτίου.

Δυναμική εταιρεία

Θετικό το σχόλιο της Θέκλας Καμμένου, στελέχους του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και τουριστικής πράκτορα, η οποία επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «καταβάλλαμε πολλές προσπάθειες για να επανέλθουν οι πτήσεις, ενώ σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής εκδηλώνεται ενδιαφέρον από εταιρείες να εντάξουν το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στο δίκτυό τους».

Παραμένοντας σε διαρκή επικοινωνία με φορείς και αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού, η κ. Καμμένου υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν αισιοδοξία και ενδιαφέρον για την Ελλάδα και θεωρούμε ότι σαφέστατα το 2022 θα είναι καλύτερο και από το 2020 και από το 2021».

Με την προσδοκία ότι η σεζόν θα ξεκινήσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα να ενισχύεται, η γνωστή τουριστική πράκτορας επισημαίνει ότι «είμαστε αισιόδοξοι, υπό την έννοια ότι όλοι προσπαθούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Δεν ξεχνάμε ότι είμαστε πολύ πληγωμένοι οικονομικά από την πανδημία. Δεν ξεχνάμε ότι έχει επηρεάσει πάρα πολύ την ψυχολογία μας ποικιλοτρόπως, αλλά νομίζω ότι οδηγούμαστε σε σταδιακή επιστροφή σε αυτό που γνώριζε ο κόσμος παλιά. Είναι ενθαρρυντικό ότι επιστρέφουν αεροπορικές εταιρείες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου