ΤΟΠΙΚΑ

Πορεία διαμαρτυρίας στον Βόλο από ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

πορεία-διαμαρτυρίας-στον-βόλο-από-ιδι-180487

Πορεία διαμαρτυρίας προγραμματίζεται μεθαύριο σε όλη την Ελλάδα, με τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων στη Μαγνησία να δίνουν δυναμικά το «παρών», ζητώντας, σε όλους τους τόνους, να εισακουστούν τα αιτήματά τους. Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης, που διοργανώνει η Ενωση Επιχειρηματιών Τουρισμού – Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στις 11.00π.μ. πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με το ζήτημα της ρευστότητας να αποτελεί βραχνά για τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, τα μέλη του τοπικού Σωματείου συμμετέχουν δυναμικά, ζητώντας λύσεις στα τεράστια προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στον κλάδο, λόγω της πανδημίας.

Η ώρα συγκέντρωσης των λεωφορείων έχει καθοριστεί στις 10.30 π.μ. στην βιομηχανική και στη συνέχεια το κονβόι των τουριστικών λεωφορείων θα κατευθυνθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα, με δεύτερη στάση στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας, στο κτίριο του ΕΟΤ, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης.

«Τα Τουριστικά Γραφεία και οι Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών, δέχτηκαν ένα μεγάλο πλήγμα από την εξάπλωση του κορονοϊού και την λήψη μέτρων από την πολιτεία, που οδηγεί σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες και υπαλλήλους, και θέτει σε δοκιμασία ακόμη και την λειτουργία τους» υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων Μαγνησίας Θανάσης Σιμώτας.

Με τον κλάδο να αντιμετωπίζει, πλέον, πρόβλημα επιβίωσης λόγω της πολύ μεγάλης πτώσης τζίρου, η κοινή θέση ότι «η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση του κλάδου μας από την κυβέρνηση δεν είναι συμβατή με την ζημία των επιχειρήσεων μας» αποτυπώνει το βασικό αίτημα που διατυπώνεται πανελλαδικά.

Βασικά αιτήματα του κλάδου η τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, με συνέχιση της αποζημίωσης στα τουριστικά λεωφορεία, τα οποία ουσιαστικά παραμένουν ακινητοποιημένα από την αρχή της πανδημίας.

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί, στο μεταξύ, ο «αποκλεισμός» των τουριστικών λεωφορείων από τον αναπτυξιακό νόμο, με το λειτουργικό κόστος να μην καλύπτεται πλέον. «Με μηδενικό εισόδημα τίθεται ξεκάθαρα θέμα επιβίωσης την στιγμή που τα τουριστικά γραφεία ανήκουν στις επιχειρήσεις που δεν έλαβαν καμία αποζημίωση» όπως υπογραμμίζεται σε σχετικό ψήφισμα.

Βασικά αιτήματα παραμένουν, στο μεταξύ, η συνέχιση του προγράμματος επιδότησης ενοικίου για τις επιχειρήσεις και η συνέχιση των αναστολών πληρωμής ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου