ΤΟΠΙΚΑ

Προσδοκίες για ταξίδια με… ούριο άνεμο

προσδοκίες-για-ταξίδια-με-ούριο-άνεμ-222349

Ενθαρρυντικά τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα στην αφετηρία του 2022, με τους ναυτικούς και τους τουριστικούς πράκτορες στον Βόλο να εναποθέτουν τις ελπίδες για ταξίδια με… ούριο άνεμο στην ύφεση της πανδημίας. Με τη λίστα των αφίξεων του 2022 να καταρτίζεται, μέχρι στιγμής καταγράφονται περισσότερες από 40 αφίξεις, με την πρώτη προγραμματισμένη στις 4 Φεβρουαρίου στο λιμάνι του Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Συγκρατημένα αισιόδοξοι δηλώνουν επαγγελματίες στη Μαγνησία, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο, ελπίζοντας ότι μετά τη «φουρτούνα», που προηγήθηκε, θα ακολουθήσει νηνεμία.

Με τα πρώτα δείγματα να θεωρούνται ενθαρρυντικά, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με Βολιώτες επαγγελματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα και κατέγραψε τις σκέψεις και τις προσδοκίες τους για τη νέα χρονιά.

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίζεται ο ναυτικός πράκτορας Αγγελος Πετεινάρης, υπογραμμίζοντας ότι «τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Τα πάντα θα εξαρτηθούν, ωστόσο, από την πανδημία». Ευχή όλων είναι να κοπάσει η «φουρτούνα» που προηγήθηκε και να υλοποιηθούν χωρίς ανατροπές ή απρόοπτα οι φετινές προγραμματισμένες αφίξεις.

«Μακάρι να δουλέψουμε και να μην υπάρχουν ακυρώσεις» σχολιάζει ο κ. Πετεινάρης, υπογραμμίζοντας ότι «όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά με την πανδημία σε εξέλιξη» ανατρέχοντας στις ανατροπές που σημειώθηκαν τα δύο προηγούμενα έτη. Ο ίδιος δηλώνει «συγκρατημένα αισιόδοξος» και προβληματισμένος ταυτόχρονα, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «θέλουμε να πιστεύουμε ότι η μεγάλη φουρτούνα πέρασε».

Τα πρώτα χαμόγελα

Αισιόδοξος δηλώνει ο ναυτικός πράκτορας Χρήστος Χάγιας και υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «υπάρχουν θετικοί οιωνοί, εκδηλώνεται ενδιαφέρον, υπάρχουν ερωτήσεις από τις εταιρείες. Θεωρώ ότι θα σημειωθεί αύξηση φέτος, μετά την περσινή δοκιμασία που περάσαμε».

Οπως επισημαίνει ο ίδιος, η περσινή χρονιά αποτέλεσε «crash test» για την κρουαζιέρα. «Τηρήθηκαν από την αρχή όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα από τους επιβάτες, τα πληρώματα και το λιμάνι και τα μηνύματα για τη νέα χρονιά είναι θετικά. Πιστεύω ότι θα έχουμε αύξηση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων φέτος» τονίζει ο κ. Χάγιας.

Αναμένοντας την πρώτη άφιξη του Viking Venus στις 4 Φεβρουαρίου στο λιμάνι του Βόλου, ο ίδιος ναυτικός πράκτορας τονίζει ότι «υπάρχει αισιοδοξία για την κρουαζιέρα. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι θετικά και υπάρχει και το διαδικαστικό της προηγούμενης χρονιάς που έγινε ένα τεστάρισμα βασικά και πήγε καλά, διότι δεν υπήρχε καθυστέρηση στα πλοία, ούτε συμπτώματα λόγω της πανδημίας. Τα πρωτόκολλα τηρήθηκαν απαρέγκλιτα χωρίς προβλήματα. Εκτιμούμε ότι σταδιακά θα έχει εξαλειφτεί μέχρι το καλοκαίρι η πανδημία».

Ανησυχία και προβληματισμός

Με την προσδοκία για καλύτερη τουριστική εικόνα το 2022, η τουριστική πράκτορας Θέκλα Καμμένου παραμένει ανήσυχη και προβληματισμένη, παρατηρώντας την αυξητική τάση των κρουσμάτων.

«Είναι ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων, διότι δεν γνωρίζουμε αν οι εταιρείες θα έχουν αρκετές κρατήσεις για να δρομολογήσουν όλα τα πλοία τους. Θεωρώ ότι τα πρωτόκολλα δεν θα αλλάξουν, αλλά διαπιστώνουμε την πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα της Ομικρον και είναι πολύ εύκολο να κολλήσει πάρα πολύς κόσμος» υπογραμμίζει η ίδια, για να προσθέσει ότι «αν δεν αντιμετωπιστεί η Ομικρον, πολύ φοβάμαι ότι οι εταιρείες δεν θα πραγματοποιήσουν όλα τους τα δρομολόγια και αν τα πραγματοποιήσουν δεν γνωρίζουμε με πόσους επιβάτες».

Πριν την εμφάνιση της μετάλλαξης Ομικρον τα δεδομένα ήταν εξαιρετικά ευοίωνα, με τη Θέκλα Καμμένου να διατηρεί, ωστόσο, την ψυχραιμία της, χαρακτηρίζοντας «ενθαρρυντική» την προσπάθεια για σταδιακή επάνοδο στην καθημερινότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου