ΤΟΠΙΚΑ

Βροχερό Σαββατοκύριακο στη Μαγνησία

βροχερό-σαββατοκύριακο-στη-μαγνησία-268030

Τα πρώτα χιόνια στις κορυφές των βουνών αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα

Βροχερό Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία σήμερα και αύριο, με την κακοκαιρία εξπρές να θέτει σε επιφυλακή Δήμους και Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται στη Δυτική Θεσσαλία, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να εκδίδει ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των πολιτών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας εξπρές, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Θεοφάνης Τακούδης αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι στη Μαγνησία, ειδικότερα, αναμένονται συννεφιές και βροχοπτώσεις, κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε σχέση με τα φαινόμενα.

Αμιγώς χειμωνιάτικο, στο μεταξύ, το σκηνικό του καιρού στη Μαγνησία στην εκκίνηση και της νέας εβδομάδας, με βροχές και τα πρώτα χιόνια να σημειώνονται στις ορεινές περιοχές Τρικάλων και της Καρδίτσας. Το κρύο αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. «Αναμένεται ψυχρή αέρια μάζα, που θα μας θυμίσει χειμωνιάτικες μέρες και θερμοκρασίες, ενώ θα δούμε επίσης λίγα χιόνια σε ορεινές περιοχές» αναφέρει ο κ. Τακούδης.

Το πρώτο χιόνι αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στην κορυφή του Πηλίου, σε υψόμετρο πάνω από τα 1000 μέτρα, με τον υπεύθυνο του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» να επισημαίνει ότι η εικόνα του καιρού που θα επικρατήσει την ερχόμενη εβδομάδα, δεν εμπνέει ανησυχία.

Καθοδική η πορεία του υδράργυρου από την ερχόμενη Τρίτη, με τους βοριάδες να ενισχύουν το χειμωνιάτικο σκηνικό. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στους 13 με 14 βαθμούς μέχρι αύριο στη Μαγνησία και την ερχόμενη εβδομάδα στους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Σε πλήρη ετοιμότητα θέτει, στο μεταξύ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, το σύνολο του μηχανισμού που εμπλέκεται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην περιοχή τις επόμενες ώρες, με επίκεντρο την Δυτική Θεσσαλία, όπου σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Με επιστολή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί τους Δήμους να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή στο πλαίσιο των γεωγραφικών αρμοδιοτήτων τους, με τα μηχανήματα που διαθέτουν σε διασπορά και ετοιμότητα για άμεση αναχώρηση. Επιπλέον καλούνται οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και όσοι έχουν εργασίες στην ύπαιθρο να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας και για την ασφάλειά τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες.

Το αναβαθμισμένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ προβλέπει πολύ μεγάλα ύψη βροχής για σήμερα Σάββατο 11 Δεκεμβρίου σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, μεταξύ των οποίων και η Δυτική Θεσσαλία. Παράλληλα στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου