ΤΟΠΙΚΑ

«Ζεστάθηκαν» οι πρατηριούχοι

ζεστάθηκαν-οι-πρατηριούχοι-270150

Κίνηση στα τοπικά πρατήρια υγρών καυσίμων σημειώνεται τον Δεκέμβριο

«Ζεστάθηκαν» μετά από πολύ καιρό τα ταμεία των πρατηριούχων στη Μαγνησία, λόγω της αύξησης στη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης, που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αναθέρμανση καταναλωτικού ενδιαφέροντος σημειώνεται λόγω του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο αναμένεται να «ζεστάνει» και αρκετά νοικοκυριά ταυτόχρονα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Παρατηρείται σχετική ζήτηση, διότι όσοι κατέθεσαν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης, είδαν τα ποσά που δικαιούνται, οπότε θα προμηθευτούν τις ποσότητες που χρειάζονται. Παράλληλα, ο Δεκέμβριος είναι κατά κανόνα ο πιο «δυνατός» μήνας λόγω του κρύου και της εορταστικής περιόδου. Κατά συνέπεια, υπάρχει σχετική κίνηση για το πετρέλαιο θέρμανσης», σύμφωνα με την δήλωση της προέδρου του τοπικού συλλόγου βενζινοπωλών Βάσως Κοντοχρήστου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα θέρμανσης για τη Μαγνησία κυμαίνεται από 200 μέχρι 450 ευρώ, αναλόγως εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων και σύμφωνα με την οικογενειακή κατάσταση του κάθε δικαιούχου. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις έκλεισε στις 30 Νοεμβρίου, με τα ποσά, για όσους είχαν λάβει και πέρυσι να επίδομα, να πιστώνονται σήμερα 10 Δεκεμβρίου και για όσους κατέθεσαν αίτηση για πρώτη φορά στις 30 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος επισημαίνει ότι τα ταμεία άρχισαν να «ζεσταίνονται» μετά την πληρωμή μισθών και συντάξεων, ενώ κινητικότητα σημειώθηκε και το περασμένο Σαββατοκύριακο, πριν την εορτή του πολιούχου του Βόλου Αγίου Νικολάου.

Μικρή μείωση παρουσιάζουν στο μεταξύ οι τιμές, με τις αυξομειώσεις να συνεχίζονται, ωστόσο, στο διεθνές χρηματιστήριο του πετρελαίου.

Η μέση τιμή αμόλυβδης βενζίνης κυμαίνεται στο 1,75 ευρώ για τη Μαγνησία, με το πετρέλαιο κίνησης στο 1,48 ευρώ, το πετρέλαιο θέρμανσης 1,20 ευρώ και το υγραέριο 1 ευρώ.

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατούν, στο μεταξύ, στον κλάδο, με την πρόεδρο να υπογραμμίζει ότι «έχουμε υποβάλει αίτημα για μη επιστρεπτέες προκαταβολές, διότι τα ποσά που έλαβαν ορισμένοι συνάδελφοι διατέθηκαν σε μισθούς και πάγια έξοδα. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής».

Δύσκολος ο φετινός χειμώνας και για τον κλάδο των πρατηριούχων, με τη Βάσω Κοντοχρήστου να επισημαίνει ότι «η πανδημία και τα πολλά κρούσματα δεν βοηθούν στην κατανάλωση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου