ΤΟΠΙΚΑ

«Φυτοζωούν» τα ταξιδιωτικά γραφεία

φυτοζωούν-τα-ταξιδιωτικά-γραφεία-270212

«Εχουμε φτάσει στα όριά μας» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γραμματέας του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες ταξιδιωτικών γραφείων, με τα τουριστικά λεωφορεία να έχουν τραβήξει αναγκαστικά χειρόφρενο και την αναδουλειά να συνεχίζεται και κατά την εορταστική περίοδο. «Φυτοζωούν» τα τουριστικά γραφεία στη Μαγνησία, με την κραυγή απόγνωσης «έχουμε φτάσει στα όριά μας», να μαρτυρά τα δυσάρεστα παρελκόμενα της πανδημίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενδιαφέρον για οργανωμένες εκδρομές τα Χριστούγεννα, τηλέφωνα δεν χτυπάνε, κόσμος δεν περνάει. Αν εκδηλωθεί ενδιαφέρον, θα είναι την τελευταία στιγμή» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γραμματέας του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων Μαγνησίας Θανάσης Σιμώτας.

Σχεδόν μηδενικό το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι πριν από την πανδημία, η εορταστική περίοδος έφερνε αυξημένες εισπράξεις στα ταμεία των επαγγελματιών του κλάδου.

Μικρής κλίμακας προγράμματα, ημερήσιες κατά βάση εκδρομές, το πολύ μέχρι τρεις μέρες, σε Ελληνικούς προορισμούς, συνθέτουν το εκδρομικό πλάνο που καταρτίζεται ενόψει των εορτών, με το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον, ωστόσο, να παραμένει σε πολύ χαμηλό ποσοστό.

Πολλά τα προβλήματα που συσσωρεύονται, στο μεταξύ, με τον κλάδο να βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση, με ορατό τον προσανατολισμό σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα κοινά αιτήματα από την πολιτεία.

Στην προχθεσινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ενωσης Επιχειρηματιών Τουρισμού Ελλάδος και την συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων από 30 νομούς, τέθηκαν πολύ σοβαρά ζητήματα προς συζήτηση.

«Καταβάλλουμε προσπάθεια να έρθουμε σε επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού, Εργασίας και Μεταφορών γιατί έχουμε πάλι μπροστά μας τα τέλη κυκλοφορίας, στα οποία πέρυσι είχαμε μείωση 50% διότι ήταν ακινητοποιημένα τα λεωφορεία. Το ίδιο ζητάμε και φέτος. Να υπάρξει και πάλι μια μέριμνα για τα τέλη κυκλοφορίας» υπογραμμίζει ο κ. Σιμώτας, ο οποίος εκπροσώπησε τη Μαγνησία στην τηλεδιάσκεψη.

Εξίσου βασικά τα αιτήματα για αποζημίωση κενών θέσεων λόγω των περιοριστικών μέτρων. Κοινά τα αιτήματα για μέτρα ενίσχυσης προκειμένου να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα και για κρατική μέριμνα σχετικά με το προσωπικό, καθώς δεν υπάρχει αντικείμενο έργο.

Με τον κλάδο στα όριά του, ο κ. Σιμώτας εκφράζει την ανησυχία του και υπογραμμίζει ότι «ο φετινός χειμώνας είναι ακόμη πιο δύσκολος γιατί δεν υπάρχει καμία στήριξη από το κράτος όπως υπήρχε πέρυσι. Φέτος δεν υπάρχει κανένα μέτρο στήριξης για τον κλάδο μας και καταβάλλουμε προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου