ΤΟΠΙΚΑ

«Εκρηξη» νεόπτωχων στον Βόλο

εκρηξη-νεόπτωχων-στον-βόλο-282261

Προστίθενται διαρκώς νέα αιτήματα στη μακροσκελή λίστα του Συλλόγου «Εσταυρωμένος»

Σε διαρκή εγρήγορση οι εθελοντές του «Εσταυρωμένου», με την αύξηση αιτημάτων για βοήθεια από νεόπτωχες οικογένειες, σχεδόν σε καθημερινή βάση, να αποτυπώνει τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Αυτόπτες μάρτυρες συγκινητικών περιστατικών καθίστανται σε καθημερινή βάση τα μέλη του συλλόγου, τείνοντας χέρι βοήθειας σε άπορες οικογένειες αλλά και σε άτομα τα οποία διέθεταν οικονομική και κοινωνική επιφάνεια κατά το παρελθόν, για να βρεθούν αντιμέτωποι με τη φτώχεια, στον καιρό της πανδημίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Νέα αιτήματα για θέρμανση, οικονομική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης προστίθενται διαρκώς στα ήδη υπάρχοντα, με τον «Εσταυρωμένο» να έχει ήδη διανείμει ξύλα σε 28 άπορες οικογένειες.

«Εχουμε μια ομάδα ανθρώπων τους οποίους στηρίζουμε. Χθες άρχισαν τα βοηθήματα των Χριστουγέννων. Ηδη δίνουμε αυξημένα βοηθήματα και αυξημένες διατακτικές για αγορές τροφίμων» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου» π. Θεόδωρος Μπατάκας.

Μεταξύ των ατόμων που υποστηρίξει ο σύλλογος με βοηθήματα, θέρμανση και είδη πρώτης ανάγκης, περιλαμβάνονται πρώην επαγγελματίες, οι οποίοι είχαν αναπτύξει επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα κατά το παρελθόν και πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αυξάνονται διαρκώς οι περιπτώσεις των νεόπτωχων, των μονογονεϊκών, αλλά και πολύτεκνων οικογενειών, που ζητούν τη συνδρομή του «Εσταυρωμένου» για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές ανάγκες διαβίωσης.

Πολλοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ανεργία λόγω της πανδημίας, είτε αναγκάστηκαν να κλείσουν την επιχείρηση που διατηρούσαν. «Υπάρχουν άνθρωποι αξιοπρεπέστατοι, που προτιμούν να υποφέρουν βουβά, παρά να στοχοποιούνται κατά τη γνώμη τους. Υπάρχουν περιπτώσεις που εμείς τις βρίσκουμε και συντρέχουμε. Δεν περιμένουμε να χτυπήσουν την πόρτα μας. Ο «Εσταυρωμένος» με τους ανθρώπους του, στέκεται δίπλα τους, πηγαίνει στο σπίτι τους, βρίσκεται κοντά τους» τονίζει ο π. Θεόδωρος.

Πολλά τα αίτια που οδήγησαν νοικοκυριά, τα οποία χαρακτηρίζονταν από οικονομική ευρωστία, στο κατώφλι της φτώχειας και της ανέχειας. «Είναι άνθρωποι που για διαφόρους λόγους βρέθηκαν σε ανέχεια. Αλλοι λόγω χρεών, άλλοι λόγω ασθένειας και αναπηρίας, άλλοι είναι στην αναμονή μιας σύνταξης» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Δύσκολος ο φετινός χειμώνας για πολλές οικογένειες, με τις επιπτώσεις της πανδημίας να αποτυπώνονται στα οικονομικά δεδομένα πολλών νοικοκυριών, στη διαταραχή των ανθρώπινων σχέσεων και στην επιβαρυμένη ψυχολογία ατόμων κάθε ηλικίας.

Πολλαπλά τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία, με τον κ. Θεόδωρο να υπογραμμίζει ότι: «Μπορεί να χτυπήσει και τη δική μας πόρτα και η ασθένεια και η ανεργία και η φτώχεια. Ας κάνουμε αυτό που λέει ο Χριστός, να βλέπουμε τον άλλο σαν αδελφό μας και να προσφέρουμε διακριτικά αυτό το οποίο μπορούμε. Αν δεν γνωρίζουμε περιπτώσεις απόρων, ας εμπιστευτούμε τις δομές της Εκκλησίας και του «Εσταυρωμένου», γιατί εμείς έχουμε τον τρόπο και την διάκριση να στηρίζουμε αυτός τους ανθρώπους. Καλά Χριστούγεννα σε όλους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου