Κων. Αγοραστός: Στοχεύουμε στη βελτίωση των υποδομών στη Μαγνησία

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-28, 09:00:25
Κων. Αγοραστός: Στοχεύουμε στη βελτίωση  των υποδομών στη Μαγνησία

Στα νέα έργα, που εντάσσονται στο πρόγραμμα δράσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας «με βαθύ κοινωνικό, αθλητικό και οικονομικό αποτύπωμα»,αναφέρθηκε χθες από τον Βόλο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ενημερώνοντας για το πλαίσιο των πρωτοβουλιών,με στόχο τη βελτίωση σημαντικών υποδομών.

Ηδη πέρασε από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης των έργων αστικής ανάπλασης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο της κατασκευής του ποδηλατοδρομίου στη Νέα Ιωνία. Το συγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 9 εκατομμυρίων ευρώ, «αλλάζει τα αθλητικά δεδομένα στην ηπειρωτική Ελλάδα και ένα έργο το οποίο είναι διαγενιακό με μεγάλη προστιθέμενη αξία» σημείωσε ο κ. Αγοραστός.

Το δεύτερο έργο ανάπλασης που εντάχθηκε, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι η κατασκευή της γέφυρας στις Ασπρες Πεταλούδες στον Κραυσίνδωνα στην οδό Χαϊδαρίου, προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ. «Πρόκειται να συντάξουμε τα τεύχη δημοπράτησης και να ξεκινήσει μόλις πάρουμε την έγκριση της ένταξης, για να κάνουμε τη δημοπράτηση και να ξεκινήσει το έργο. Αλλάζουμε τα δεδομένα και στην μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων ένθεν και ένθεν του Κραυσίνδωνα σε μια περιοχή όπου χρειαζόταν» επεσήμανε ο περιφερειάρχης.

Σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης εντάχθηκεστο πρόγραμμα για τον Ιανό,επιπλέον ποσό6 εκατομμυρίων ευρώ για την περιοχή του Αλμυρού, όπου είχαν σημειωθεί ζημιές. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνονται η αποκατάσταση δρόμων και ταυτόχρονα ο καθαρισμός ρεμάτων. «Προχωράμε με σχέδιο, με στρατηγική, με έργα τα οποία κινούν την οικονομία και την κοινωνία στην περιφέρειά μας και μας φέρνουν όλους μαζί μπροστά» τόνισε ο κ. Αγοραστός.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=