ΤΟΠΙΚΑ

Προσδοκίες για τόνωση τζίρου

προσδοκίες-για-τόνωση-τζίρου-295181

Σε ρυθμούς Black Friday σήμερα η τοπική αγορά, με τα εμπορικά καταστήματα να συμμετέχουν με εντυπωσιακά εκπτωτικά ποσοστά που υπερβαίνουν, σε πολλές περιπτώσεις, το 50%, προσελκύοντας τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Στη σημερινή μέρα εναποθέτουν ελπίδες για τόνωση του τζίρου έμποροι και επαγγελματίες λοιπών κλάδων, προσβλέποντας σε αύξηση της κίνησης και αναθέρμανση του καταναλωτικού ενδιαφέροντος.

Με το βλέμμα στη σημερινή μέρα και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ταξί και των μέσων μαζικής μεταφοράς, ελπίζοντας ότι η αυξημένη κινητικότητα στην αγορά θα μεταφραστεί, παράλληλα, σε πρόσκαιρη αύξηση της επιβατικής κίνησης.

Ενισχυμένος, παράλληλα, ο αριθμός των δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου που για να καλυφθούν οι ανάγκες του επιβατικού κοινού, με τον πρόεδρο Νίκο Ευαγγελινό να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «προφανώς όταν βγαίνει ο κόσμος στην αγορά, παρατηρείται αυξημένη επιβατική κίνηση. Οταν υπάρχουν προσφορές και εκπτώσεις στην αγορά, προσελκύουν τον κόσμο».

Με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να τηρούνται απαρέγκλιτα, μάσκες απαραιτήτως και τη μέγιστη επιτρεπόμενη πληρότητα στο 85%, τα αστικά λεωφορεία αποτελούν προσφιλή μέσα μετακίνησης για το επιβατικό κοινό, ενώ λόγω της ημέρας, προστέθηκαν εκτάκτως επιπλέον δρομολόγια. «Υπάρχουν ενισχυμένα δρομολόγια σήμερα για να καλύπτουμε την επιβατική κίνηση τις ώρες αιχμής» αναφέρει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, προσθέτοντας ότι «πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει τονωτική ένεση η σημερινή μέρα. Μακάρι να ήταν καθημερινά αυξημένη η κίνηση».

Σε κλοιό προβληματισμού και καθημερινών προβλημάτων και ο κλάδος των ταξί, με τον Δημήτρη Καψιώχα, πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Μαγνησίας, να υπογραμμίζει ότι «η σημερινή μέρα είναι τονωτική ένεση για τον κλάδο μας και ελπίζουμε να εξυπηρετούμε τους καταναλωτές που κατεβαίνουν στην αγορά. Είναι αρκετά μειωμένη η δουλειά λόγω των πολλών εξόδων των οικογενειών. Πολλοί φοβούνται να μετακινηθούν λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Πολύ μικρό ποσοστό, της τάξης του 30%, χρησιμοποιεί το ταξί για τις καθημερινές του μετακινήσεις».

«Αγκάθι» για τον κλάδο η αύξηση στο κόστος ενέργειας, η οποία δυσχεραίνει τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Οπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος, καταβάλλονται προσπάθειες να μην μετακυλήσει η αύξηση στο επιβατικό κοινό με το κοινό αίτημα για μείωση του ειδικού τέλους καυσίμων, να παραμένει, παράλληλα με το αίτημα για ελάφρυνση των φορολογικών βαρών.

Στο ίδιο μήκος κύματος το σχόλιο του προέδρου του Συνεταιρισμού Volos Taxi Ευδόκιμου Πασχαλίδη: «Ευελπιστούμε, επειδή έχουν πληρωθεί οι συντάξεις, ότι θα κινηθεί η αγορά. Ο κλάδος αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες λόγω των περιοριστικών μέτρων. Ειδικά μετά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στις 10 το πρωί, έχει μειωθεί πάρα πολύ η κίνηση. Ειδικά το απόγευμα νεκρώνει η πόλη».

Καταθέτοντας τον προβληματισμό του, ο πρόεδρος επισημαίνει ότι «όσο παραμένουν τα κρούσματα, ο κόσμος διακατέχεται από φόβο και τις βραδινές ώρες, μόλις κλείνουν τα καταστήματα, η πόλη θυμίζει ότι είναι σε lock down. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση και ελπίζουμε να δουλέψουμε, τουλάχιστον, τις γιορτινές μέρες».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου