ΤΟΠΙΚΑ

«Απαγορευτικό το ενεργειακό κόστος»

απαγορευτικό-το-ενεργειακό-κόστος-340917

Εντονοι προβληματισμοί για φλέγοντα ζητήματα, όπως οι ασφαλιστικές εισφορές, οι ρυθμίσεις οφειλών και η στήριξη των ξενοδοχείων, με φόντο το ενεργειακό κόστος, που καθίσταται απαγορευτικό, διατυπώθηκαν στη γενική συνέλευση των ξενοδόχων. Στο ίδιο μήκος κύματος η ενημερωτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Domotel Xenia Βόλου, με ομιλητή τον επίτιμο πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Κώστα Λεβέντη και επίκεντρο τη διαπίστωση ότι βρίσκεται μακριά η περίοδος των «παχέων αγελάδων».

Τους παριστάμενους καλωσόρισε ο Γιώργος Ζαφείρης, εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος στην Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα της προβολής και την ανάγκη συμμετοχής των ξενοδόχων στις δράσεις του Ινστιτούτου Τουριστικής Ερευνας και Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης σε ό,τι αφορά στην προσέλκυση επιδοτούμενων πτήσεων, που μπορούν να φτάνουν στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη αναφέρθηκε στα έργα, που έχουν υλοποιηθεί στις υποδομές της περιοχής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν και ο προϊστάμενος Ελέγχου, Επιθεώρησης και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας της Διεύθυνσης Τουρισμού (ΠΥΤ) Θεσσαλίας Νικόλαος Σαρούκος, καθώς επίσης και η νέα αντιδήμαρχος Τουρισμού Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή. «Τους ευχαριστούμε όλους θερμά» τονίζει η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Ζαφείρης δήλωσε ότι «αναμένουμε το νομοθετικό πλαίσιο, που θα βοηθήσει στην προβολή της άλλης Ελλάδας».

Παράλληλα αναφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και υπογράμμισε ότι είναι καθοριστικής σημασίας η λειτουργία του, ενώ σημείωσε με νόημα ότι «πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι είναι το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας».

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχετικά με τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι στη Μαγνησία, ο κ. Ζαφείρης τόνισε ότι «προβλήματα υπάρχουν, κάποια επιλύονται και προστίθενται νέα, όπως το ενεργειακό κόστος, που καθιστά απαγορευτική τη λειτουργία των ξενοδοχείων», για να προσθέσει ότι «το 2021 είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά» με εξαίρεση τους δυόμιση μήνες που σημειώθηκαν υψηλά ποσοστά πληρότητας, τα οποία δεν επαρκούν, ωστόσο, για να καλύπτονται οι ανάγκες των επιχειρήσεων.

Προσδοκίες για το 2022

Καταθέτοντας την άποψή του ο Κώστας Λεβέντης υπογράμμισε κατ’ αρχάς ότι είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα για το 2022. «Ο τουρισμός, σε πείσμα αυτών που τον θέλουν να είναι στο περιθώριο, έδωσε λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η Ελλάδα, στη ρευστότητα» είπε μεταξύ άλλων. Παράλληλα έκανε λόγο για «πολύ καλή εικόνα τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, που ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες, και τον Σεπτέμβριο, ενώ προχωράμε στον χειμερινό τουρισμό».

Στοίχημα αποτελεί για τον επίτιμο πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας η πληρότητα της τάξης του 40% με 45% τον Νοέμβριο, με οικονομικές προσφορές στους πελάτες, προκειμένου να ξεπεράσει το 50% η πληρότητα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα αποτελέσματα των εκλογών

Ακολούθησαν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας. Εξελέγησαν κατά σειρά ψήφων οι: Ζαφείρης Γιώργος, Καραουλάνης Βασίλειος, Αγριγιάννη Δήμητρα, Κοντορίζος Γρηγόριος, Μποτσιβάλης Γεώργιος, Χρυσοστομίδου Χριστίνα, Βενιέρη Ευαγγελία, Στάμου Γεώργιος, Ασδεράκης Βασίλειος.

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Οικονόμου Γεωργία και Τσαμπαρλής Ερωτόκριτος, για την ελεγκτική επιτροπή Τσέλιου Δέσποινα, Αναγνώστου Δημήτριος, Παντελής Δημήτριος, για την ΠΟΞ: Ζαφείρης Γεώργιος, Μπαρούτας Αθανάσιος, Καραουλάνης Βασίλειος, Αγριγιάννη Δήμητρα, Κοντορίζος Γρηγόριος και Μποτσιβάλης Γεώργιος, ενώ για την Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Ζαφείρης Γεώργιος, Καραουλάνης Βασίλειος, Αγριγιάννη Δήμητρα, Χρυσοστομίδου Χριστίνα.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κληθεί σε συνεδρίαση το νέο Δ.Σ. για να εκλέξει πρόεδρο, αντιπρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου