ΤΟΠΙΚΑ

Αναβολές γάμων για το 2022

αναβολές-γάμων-για-το-2022-346660

«Σκόπελος» για πολλά μελλόνυμφα ζευγάρια από το εξωτερικό αποδείχθηκε η πανδημία, με το 35% των γάμων, που τελέστηκαν το 2019, να καταγράφονται τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Στην απόφαση να μεταθέσουν τους γάμους τους οδηγήθηκαν πολλά ζευγάρια από το εξωτερικό, που είχαν επιλέξει τα νησιά των Βορείων Σποράδων για την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους.

Αναστάτωση προκάλεσε, όπως είναι προφανές, σε αρκετούς μελλόνυμφους η πανδημία, με αποτέλεσμα να αναβληθούν για το 2022 πολλοί γάμοι που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για φέτος. Λόγω της καθυστέρησης στην έναρξη των πτήσεων από το εξωτερικό, κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία, πολλά ζευγάρια που είχαν προγραμματίσει τους γάμους τους Απρίλιο, Μάιο ή Ιούνιο αναβάλλουν τα σχέδιά τους.

Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, το 2022 αναμένεται να αποτελέσει καλή χρονιά, καθώς «τα ζευγάρια που δεν παντρεύτηκαν το 2020 και το 2021 στη Σκιάθο, είτε επέλεξαν να τελέσουν το Μυστήριο στη χώρα τους, είτε το ανέβαλαν για το 2022 και το 2023. Το 2022 αναμένεται να αποτελέσει καλή χρονιά για την τέλεση των γάμων» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο επιχειρηματίας Απόστολος Πασχάλης, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Σκιάθο.

Παρά το γεγονός ότι η εικόνα του τουρισμού, ειδικά από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και τον Σεπτέμβριο, ήταν σαφώς καλύτερη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή σεζόν, δεν παρατηρήθηκε αντίστοιχη εικόνα στο πεδίο της τέλεσης γάμων. Αναλύοντας τα δεδομένα, ο κ. Πασχάλης αναφέρει ότι «οι γάμοι δεν διοργανώνονται την τελευταία στιγμή, όπως συμβαίνει με τις διακοπές. Απαιτούνται προετοιμασίες έναν χρόνο πριν και λόγω του κλίματος αβεβαιότητας που υπήρχε πολλοί είτε αναγκάστηκαν να μεταθέσουν την ημερομηνία για το 2022, είτε επέλεξαν να παντρευτούν στις πατρίδες τους. Οι πιο τολμηροί παντρεύτηκαν και οι περισσότεροι γάμοι τελέστηκαν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο».

Μελλόνυμφα ζευγάρια από διάφορες χώρες του εξωτερικού, όπως Ινδία, Αγγλία, Ιταλία, Σουηδία, Αυστρία, Σκωτία, Γαλλία και άλλες, επέλεξαν τη Σκιάθο ως γαμήλιο προορισμό, με την πανδημία, ωστόσο, να αποτελεί τον αστάθμητο παράγοντα που άλλαξε τα δεδομένα σε αρκετές περιπτώσεις.

Ενθαρρυντικά είναι, στο μεταξύ, τα μηνύματα για την ερχόμενη σεζόν, με τον κ. Πασχάλη να υπογραμμίζει ότι «τα πάντα εξαρτώνται από τις υγειονομικές εξελίξεις. Υπό άλλες συνθήκες, άλλες χρονιές δεν θα συνέβαινε αυτό. Η πανδημία προκάλεσε προβλήματα σε γάμους και εκδηλώσεις. Θεωρούμε, ωστόσο, ότι το 2022 θα είναι καλή χρονιά, αν και εφόσον οι εμβολιασμοί και τα υγειονομικά πρωτόκολλα εξελίσσονται ομαλά».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου