ΤΟΠΙΚΑ

«Προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών»

προτεραιότητα-η-ασφάλεια-των-πολιτώ-349675

Με τη δέουσα επισημότητα τιμήθηκε χθες ο προστάτης της Αστυνομίας Αγιος Αρτέμιος, με το μήνυμα της ασφάλειας των πολιτών να κυριαρχεί. Παρουσία εκπροσώπων των τοπικών και στρατιωτικών αρχών τελέστηκε χθες η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αναφερόμενος στη σημασία της εορτής του προστάτη της Αστυνομίας ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Μιλτιάδης Αλεξάκης δήλωσε σχετικά: «Η 20ή Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού του προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, έχει καθιερωθεί από την πολιτεία ως η Ημέρα της Αστυνομίας.

Οι γυναίκες και οι άνδρες αστυνομικοί αντλούμε δύναμη από το παράδειγμα του Αγίου μας, αγωνιζόμενοι καθημερινά για την ευνομία, την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών στην πόλη μας και στον νομό μας».

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αστυνομικός διευθυντής επεσήμανε ότι «οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάτω από ειδικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία και πρέπει όλοι μας να έχουμε σύνεση και υπευθυνότητα, για να εξασφαλίζουμε το αγαθό της ασφάλειας».

Ερωτηθείς σχετικά με τις δυσκολίες που συνεπάγεται η πανδημία, ο κ. Αλεξάκης επεσήμανε ότι: «Ενα επιπλέον καθήκον, που μας ανατέθηκε, είναι μεγάλος αριθμός ελέγχων, κυρίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο διάστημα της πανδημίας, για να διασφαλίζουμε την είσοδο, εντός των εσωτερικών χώρων, σε άτομα τα οποία έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Είναι ένα επιπλέον καθήκον, για την ασφάλεια των πολιτών».

Συνεργασία και συνένωση δυνάμεων τα «εφόδια» για την αντιμετώπιση κάθε δύσκολης κατάστασης, με τον κ. Αλεξάκη να επισημαίνει ότι «η πολιτεία στέκεται δίπλα μας. Πρέπει όλοι να γινόμαστε καλύτεροι, για να εξασφαλίζουμε το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών και να σταθούμε όλοι υγιείς μετά την πανδημία».

Με αφορμή τον χθεσινό εορτασμό του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε και φέτος εθελοντική αιμοδοσία «του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, με σκοπό την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος» όπως επεσήμανε ο κ. Αλεξάκης, ενώ ευχήθηκε «χρόνια πολλά στο αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, καθώς επίσης και στις οικογένειές τους, με υγεία και ευημερία».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου