ΤΟΠΙΚΑ

Σε κοινή πλεύση οι εκπαιδευτικοί

σε-κοινή-πλεύση-οι-εκπαιδευτικοί-352235

Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν οι εκπαιδευτικοί αναμένοντας τις εξελίξεις στο ζήτημα της απεργίας – αποχής, ζητώντας στο μεταξύ την κάλυψη των λειτουργικών κενών και την αποφυγή της σύμπτυξης τμημάτων.

Τα παραπάνω ζητήματα αναμένεται να θέσει υπόψη της ολομέλειας προέδρων, που συγκαλείται ο ερχόμενο Σάββατο στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Απόστολος Μούσιος.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος επεσήμανε ότι το ζήτημα των διορισμών, για την κάλυψη των κενών που παρατηρούνται στην εκπαίδευση, είναι μείζον. «Μας απασχολούν ιδιαίτερα οι διορισμοί στην εκπαίδευση και το θέμα της στήριξης των παιδιών που έχουν μαθησιακές δυσκολίες, όπως είναι η παράλληλη στήριξη» υπογράμμισε ο πρόεδρος.

Προβλήματα που απασχολούν τη Μαγνησία αναμένεται να θέσει υπόψη της ολομέλειας ο πρόεδρος των δασκάλων και νηπιαγωγών της Μαγνησίας, επισημαίνοντας ότι «ζητούμε σαφέστατα να μη γίνουν συμπτύξεις τμημάτων, διότι θα αποτελέσει εμπόδιο για την εκπαιδευτική διαδικασία. Ζητούμε, επίσης, να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν στην παράλληλη στήριξη και τα κενά που έχουν παρουσιαστεί στο μεταξύ».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της απεργίας – αποχής των εκπαιδευτικών από τη διαδικασία της αξιολόγησης, ο κ. Μούσιος τόνισε ότι «προς το παρόν δεν έχει επιδοθεί η απόφαση του εφετείου στην Ομοσπονδία και συνεχίζεται κανονικά η απεργία – αποχή. Όταν επιδοθεί, η Ομοσπονδία έχει επιλέξει μια άλλη στρατηγική για το πώς αντιμετωπίσει το θέμα της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου».

Την ολομέλεια συγκαλεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και αναμένεται να συμμετάσχουν οι πρόεδροι των κατά τόπους συλλόγων από όλη τη χώρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου