ΤΟΠΙΚΑ

«Να κάνουμε ό,τι μπορούμε»  

να-κάνουμε-ότι-μπορούμε-361458

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων εκφράζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι μειώνεται διαρκώς το ποσοστό των ανεμβολίαστων κληρικών, με το 80% να υπολογίζεται ότι έχει εμβολιαστεί μέχρι στιγμής, ενώ αναμένεται να ξεπεραστεί σταδιακά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με σαφή την τοποθέτησή του για το ζήτημα του εμβολιασμού και με φόντο την επιδημιολογική κατάσταση στη Μαγνησία, ο Σεβασμιώτατος επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά τη σημασία του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αναφερόμενος στην απήχηση της εγκυκλίου, που απέστειλε σε όλους τους ενοριακούς ναούς, ενημερώνοντας τους ιερείς για το ζήτημα του εμβολιασμού και την ανάγκη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με δύο ράπιντ τεστ εβδομαδιαίως να είναι υποχρεωτικά για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ο κ. Ιγνάτιος υπογραμμίζει ότι συνεχίζεται η διαδικασία του εμβολιασμού.

«Διαρκώς αυξάνεται το ποσοστό όσων αποφασίζουν να εμβολιαστούν. Ημασταν στο βασικό ποσοστό που υπήρχε μέσα στονγενικό πληθυσμό και σταδιακά πολλοί αποφασίζουν να εμβολιαστούν» υπογραμμίζει ο Σεβασμιώτατος. Παράλληλα, εκτιμά ότι αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το ποσοστό των εμβολιασμένων κληρικών.

«Εχει αποδώσει η εγκύκλιος. Και χαίρομαι διότι ακόμη και νέα παιδιά, υιοθετώντας τις συστάσεις των ειδικών και την προτροπή της Εκκλησίας, προχώρησαν στον εμβολιασμό» τονίζει ο Σεβασμιώτατος.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να «αναλάβουν δράση» κινητές εμβολιαστικές μονάδες εκτός των ναών, ο κ. Ιγνάτιος τονίζει ότι «για την ώρα νομίζω ότι δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, διότι τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν, καλύπτουν απόλυτα την κατάσταση με συνέπεια και μάλιστα με χαρά πληροφορήθηκα ότι υπάρχει μεγάλη προσέλευση στο Νοσοκομείο από ανθρώπους που αποφάσισαν να εμβολιαστούν». Παράλληλα προσθέτει: «Χαίρομαι επίσης, διότι και πολλοί ιερείς προχωρούν πλέον σε εμβολιασμό μετά την εγκύκλιο και την προσπάθεια που έχει γίνει και νομίζω ότι μειώνεται διαρκώς το ποσοστό των ανεμβολίαστων και στον χώρο των κληρικών μας».

Μετά από αναγκαστική παύση ενός χρόνου, επαναλειτουργούν, στο μεταξύ, τα κατηχητικά στη Μητρόπολη Δημητριάδος, με τον Μητροπολίτη να αναφέρει ότι «η συμμετοχή δεν είναι όπως παλαιότερα, αλλά έστω και ένας μικρός πυρήνας βοηθά».

Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Μαγνησίας και ευρύτερα, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος τονίζει: «Πρέπει να κάνουμε όλοι ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα που έρχεται. Δυστυχώς και στη Μαγνησία υπάρχει έντονη παρουσία συμπτωμάτων. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να μειώσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων και νομίζω ότι όλοι κατανοούν ότι το πλέον δραστικό μέσο είναι ο εμβολιασμός».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου