ΤΟΠΙΚΑ

Καταλήψεις με το… καλημέρα

καταλήψεις-με-το-καλημέρα-397754

Στον χορό των καταλήψεων από χθες το πρωί δέκα σχολεία στη Μαγνησία, με μαθητές να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται με το… καλημέρα, τοπικά, αλλά και σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπου Σταχτέα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δέκα σχολεία τελούσαν χθες υπό κατάληψη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σταχτέα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπό κατάληψη τελούσαν χθες, στην έναρξη της εβδομάδας, τα κάτωθι σχολεία: 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, 4ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, 7ο Γυμνάσιο Βόλου, 9ο Γυμνάσιο Βόλου, Γενικό Λύκειο Βελεστίνου, Γυμνάσιο Βελεστίνου, Γυμνάσιο Λεχωνίων και το Γυμνάσιο Πτελεού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο 9ο Γυμνάσιο και το 7ο Γυμνάσιο Βόλου, μετά από συζητήσεις μεταξύ καθηγητών και μαθητών, η κατάσταση έδειξε να βαίνει προς εκτόνωση, με τον κ. Σταχτέα να υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι «αναμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση σήμερα».

Ασαφή, σε γενικές γραμμές, τα αιτήματα των μαθητών, καθώς ελάχιστα από τα υπό κατάληψη σχολεία κατέθεσαν αιτήματα, ζητώντας, μεταξύ άλλων: «Η τάξη να είναι ανοιχτή», ενώ υποστηρίζουν ότι «η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους είναι περιττή και κουράζει», «τα τέσσερα επτάωρα είναι πολύ κουραστικά», «ένα τμήμα πρέπει να κλείνει όταν υπάρχει έστω και ένα κρούσμα», «να υποβάλλονται σε self tests και οι εμβολιασμένοι μαθητές».

Καταθέτοντας την άποψή του, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κύμα των καταλήψεων θα εκτονωθεί σταδιακά, ενώ κάλεσε μαθητές να σκεφτούν ώριμα. «Αν το σκεφτούν οι αγαπητοί μαθητές και οι εκλεκτοί γονείς, τα μαθήματα διά ζώσης θα συνεχιστούν, με τους μαθητές στα σχολεία και τις σχολικές αίθουσες» σημείωσε ο κ. Σταχτέας.

Με τη διαδικασία της πρόσληψης μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών να έχει ολοκληρωθεί πριν το πρώτο κουδούνι, ο κ. Σταχτέας επεσήμανε ότι «έχουν ήδη ξεκινήσει οι αναμορφώσεις των προγραμμάτων σπουδών, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν και να βελτιωθούν. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι επιμορφώσεις των καθηγητών, ζητούμενο όλα τα χρόνια και από τους εκπαιδευτικούς και από τους μαθητές».

Αναφερόμενος, παράλληλα, στα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα σχολεία, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τόνισε ότι «τηρούνται απαρέγκλιτα σε όλα τα σχολεία με ευθύνη της διεύθυνσης του σχολείου, των καθηγητών αλλά και των ίδιων των μαθητών».

Κάθε πρόβλημα, πάντως, στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, επιλύεται κατόπιν συνεργασίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με τις διευθύνσεις των σχολείων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και τους οικείους δήμους, προκειμένου να κυλά ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου