ΤΟΠΙΚΑ

Εναρξη με σύσταση για εμβολιασμό

εναρξη-με-σύσταση-για-εμβολιασμό-408498

Δόθηκε το σήμα εκκίνησης για την επιστροφή στα διά ζώσης μαθήματα από την 1η Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με αυστηρές συστάσεις από την πρυτανική αρχή για συνέχιση του εμβολιασμού σε φοιτητές, διδάσκοντες και διοικητικό προσωπικό. Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχουν εμβολιαστεί το 70% των φοιτητών, άνω του 90% των διδασκόντων και σε ικανοποιητικό ποσοστό το διοικητικό προσωπικό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που έχουν ανακοινωθεί σχετικά με τη λειτουργία των Πανεπιστημίων μετά από ενάμιση χρόνο τηλεκπαίδευσης, οι φοιτητές θα προσέρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού και ράπιντ τεστ δύο φορές την εβδομάδα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Στην υπουργική ανακοίνωση, που αφορά στη λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και όλων των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, προβλέπεται η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, που θα αναλάβει να ελέγχει τα πιστοποιητικά του έμψυχου δυναμικού.

Με την ανακοίνωση της επίσημης εγκυκλίου να αποστέλλεται το προσεχές χρονικό διάστημα, η αντιπρύτανης Ιωάννα Λαλιώτου υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί των φοιτητών. Στόχος είναι να αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολιασμένων, για να διασφαλίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο ότι θα κάνουμε μάθημα χωρίς να αρρωσταίνουν οι φοιτητές. Στόχος είναι να συνεχίζονται κανονικά τα μαθήματα και να ολοκληρωθεί το εξάμηνο χωρίς προβλήματα, παραμένοντας όλοι ασφαλείς».

Με ισχυρή τη σύσταση της πρυτανικής αρχής για εμβολιασμό, δίνεται το σήμα εκκίνησης για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, προκειμένου να εξελίσσεται χωρίς προβλήματα η διαδικασία των διά ζώσης μαθημάτων.

Απαραίτητη είναι, στο μεταξύ, η χρήση μάσκας στο Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα έχει κατατεθεί αίτημα από την πρυτανική αρχή για τη λειτουργία επτά, συνολικά, εμβολιαστικών κέντρων στη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα, έχει κατατεθεί αίτημα για δύο εμβολιαστικά κέντρα στον Βόλο, δύο στη Λάρισα και από ένα σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λαμία, όπου λειτουργούν τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αναφερόμενη στην έναρξη των διά ζώσης μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η κ. Λαλιώτου επισημαίνει ότι «ξεκινάμε με την προσμονή πως θα υλοποιούνται τα προβλεπόμενα και θα λειτουργεί το σύστημα, διότι είναι μια προσπάθεια συλλογική, με πολλές παραμέτρους. Ολοι πρέπει να πράξουμε αυτό που μας αναλογεί και κυρίως να ξεπεράσουμε την πανδημία, να επιστρέψουμε στις ζωές μας και αυτό είναι το ζήτημα».

Συνεχίζονται, στο μεταξύ, οι εγγραφές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με τους φοιτητές να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην πόλη, λειτουργώντας σαν κινητήριος δύναμη, που προσδίδει ζωντάνια και παράλληλα αναμένεται να τονώνει την τοπική οικονομία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου