ΤΟΠΙΚΑ

Υγειονομικοί στα σχολεία

υγειονομικοί-στα-σχολεία-408785

Στην κατεύθυνση της διοργάνωσης ενημερωτικών δράσεων στα σχολεία με τη συμμετοχή υγειονομικών η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που συμμετείχε στην προχθεσινή τηλεδιάσκεψη του υπουργείου Παιδείας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και γονείς, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την πανδημία, την αναγκαιότητα και τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού σε μαθητές ηλικίας άνω των 12 ετών, με διακεκριμένους επιστήμονες να αναλύουν και να τεκμηριώνουν το θέμα.

«Με τα επιχειρήματα της ιατρικής απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα που υποβλήθηκαν. Ειδικά το υπουργείο Παιδείας, μας προτρέπει να κάνουμε γνωστό στους διευθυντές των σχολείων και στους καθηγητές ότι είναι καλό να εμβολιαστούν οι μαθητές. Επίσης μας προτρέπει να δώσουμε την οδηγία στα σχολεία να συγκαλέσουν ειδικές ημερίδες, όπου θα παρίστανται γονείς και κηδεμόνες και βέβαια ειδικοί του υγειονομικού κλάδου, οι οποίοι θα αναλύουν το θέμα και θα απαντούν σε ερωτήματα. Όλα αυτά στοχεύουν στο να περιοριστεί κατά το δυνατόν η εξέλιξη της πανδημίας και να εξαλειφτεί όσο γίνεται πιο γρήγορα» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας.

Εχει προωθηθεί, στο μεταξύ, η σχετική εγκύκλιος, έχουν πραγματοποιηθεί τηλεδιασκέψεις με τους διευθυντές των σχολείων «για να τους εξηγήσουμε τι πρέπει να γίνει και επιπλέον είμαστε σε επαφή και με υγειονομικές υπηρεσίες του τόπου, προκειμένου να εξασφαλιστεί ενημερωμένο προσωπικό, για να πραγματοποιήσει εμπεριστατωμένες ενημερώσεις στα σχολεία» τονίζει ο κ. Σταχτέας.

Οι ενημερωτικές δράσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε με πρωτοβουλία του κάθε σχολείου είτε σε συλλογικό επίπεδο, με ευθύνη της δευτεροβάθμιας, που κινείται στην ανάλογη κατεύθυνση.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η προώθηση του εμβολιασμού και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν θεσπιστεί φέτος στα σχολεία, για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας.

Για σποραδικά κρούσματα κάνει λόγο, στο μεταξύ, ο κ. Σταχτέας, με την επισήμανση ότι «εντός του σχολείου τα μέτρα τηρούνται απαρέγκλιτα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να διατηρούνται και εκτός σχολείου, για να αποτρέψουμε την διασπορά της πανδημίας όχι μόνο στους μαθητές μας, αλλά και στους οικείους των μαθητών μας και τους παππούδες, που είναι περισσότερο ευάλωτες ομάδες».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου