ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αγωνιούν οι επαγγελματίες στη Σκιάθο

αγωνιούν-οι-επαγγελματίες-στη-σκιάθο-411308

Με ιώβειο υπομονή αναμένουν απάντηση στο αίτημα για μείωση τελών που κατέθεσαν δεκάδες επαγγελματίες της Σκιάθου στη δημοτική αρχή. Στο «περίμενε» ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Σκιάθου για απάντηση στο αίτημα για μείωση κατά 60% των τελών ανά τετραγωνικό μέτρο χρήσης για συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το αίτημα υποβλήθηκε εγγράφως, με επιστολή που κατατέθηκε την 14η Αυγούστου στον δήμο Σκιάθου, αφού προηγήθηκαν προφορικές «κρούσεις», οι οποίες δεν είχαν, ωστόσο, αποτέλεσμα.

Την προσδοκία των επαγγελματιών του νησιού ότι θα εισακουστεί, τελικά, το κοινό αίτημα, μεταφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Δημητριάδης, επισημαίνοντας ότι σε μια περίοδο που η συνδρομή της πολιτείας δεν είναι η αναμενόμενη, πέραν της αρχικής στήριξης, η δημοτική αρχή Σκιάθου πρέπει να τείνει «ευήκοον ους» στο αίτημα στήριξης και ελάφρυνσης δεκάδων επιχειρηματιών του νησιού.

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην επιστολή που απηύθυνε στον δήμο Σκιάθου, ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Σκιάθου, ζητά την λήψη απόφασης για την περαιτέρω μείωση κατά 60% της χρέωσης των μισθωμάτων ανά τετραγωνικό χρήσης, για τις παρακάτω δραστηριότητες: «Για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. Για την τοποθέτηση Σταντ εμπορευμάτων για την έκθεση προϊόντων, προθηκών παιδικών παιχνιδιών. Για γραφεία που εκθέτουν τρίκυκλα, δίκυκλα και αυτοκίνητα και για ψυγεία περιπτέρων».

Απευθυνόμενοι στην δημοτική αρχή Σκιάθου, οι πολυάριθμοι επαγγελματίες του νησιού τονίζουν ότι «η λήψη της απόφασης αυτής κρίνεται επιβεβλημένη για την ενίσχυση των πληγεισών επιχειρήσεων».

Εντονος είναι, στο μεταξύ, ο προβληματισμός των επαγγελματιών της Σκιάθου μετά την φαινομενικά ικανοποιητική, από εισπρακτικής άποψης, σεζόν, με τον Χρήστο Δημητριάδη να επισημαίνει ότι «ζητούμε ελάφρυνση από τα βάρη που έχουμε επωμιστεί, για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις της. Το Απρίλιο και τον Μάιο φοβόμασταν ότι το φετινό καλοκαίρι θα ήταν χειρότερο από το 2020 και η κίνηση άρχισε να έχει ροή από τις 15 Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου. Το διάστημα που προηγήθηκε, ήταν «νεκρό» για τις επιχειρήσεις».

Παρά την έντονη κινητικότητα που σημειώθηκε το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος, «εισπρακτικά δεν θεωρώ ότι ήταν ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια, γιατί υπάρχει οικονομικό πρόβλημα για όλους» τονίζει ο πρόεδρος των επαγγελματιών της Σκιάθου, για να προσθέσει ότι «περιμένουμε από την δημοτική αρχή να πάρει οριστική απόφαση, για να επιτευχθεί η πολυπόθητη ελάφρυνση βαρών και να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας».

Αισθητά έχει μειωθεί, εξάλλου, η τουριστική κίνηση στο νησί, με την τοπική κοινωνία, φορείς και επαγγελματίες να υπογραμμίζουν την καθοριστική συνδρομή της απευθείας ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Θεσσαλονίκη, στην τόνωση της επισκεψιμότητας της θερινής περιόδου.

Χρήστος Δημητριάδης

“Ζητούμε ελάφρυνση από τα βάρη που έχουμε επωμιστεί, για να καλύπτουμε τις υποχρεώσεις”

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου