ΤΟΠΙΚΑ

Δεκάδες κλήσεις από πρωτοετείς

δεκάδες-κλήσεις-από-πρωτοετείς-413918

Εντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από γονείς και φοιτητές σχετικά με τη φοιτητική εστία του Βόλου, μόλις είδε το φως της δημοσιότητας η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την έναρξη υποβολής αιτήσεων για διαμονή. Δεκάδες τηλεφωνήματα καταγράφονται τις τελευταίες μέρες, σχετικά με τις προϋποθέσεις για την εξασφάλιση διαμονής στη φοιτητική εστία του Βόλου, που διαθέτει σαράντα μονόκλινα δωμάτια για ισάριθμους φοιτητές.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι αιτήσεις που υποβάλλονται κάθε χρόνο είναι πολλαπλάσιες και κυμαίνονται μεταξύ 140 και 160 κατά μέσο όρο. Σε περίπτωση μεταγραφής, τα κενά δωμάτια που προκύπτουν καλύπτονται από τους επιλαχόντες, σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης στη λίστα που καταρτίζεται κάθε χρόνο.

Με την επιστροφή στα φοιτητικά έδρανα και τη διά ζώσης εκπαίδευση να διαμορφώνει νέα δεδομένα, το ενδιαφέρον των πρωτοετών φοιτητών είναι αυξημένο και αναμένεται να διατηρηθεί, όσο παραμένει ανοιχτός ο κύκλος των αιτήσεων εγγραφής.

Αναλύοντας τις προϋποθέσεις για να γίνει δεκτός ένας φοιτητής στη φοιτητική εστία του Βόλου, ο Λάμπρος Τσιώτας, υπεύθυνος της φοιτητικής εστίας Βόλου, αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι βασικός παράγοντας είναι το οικογενειακό εισόδημα. Παράλληλα, λαμβάνονται υπόψη αν στην ίδια οικογένεια υπάρχουν παιδιά που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις, αν υπάρχει κάποιο μέλος με αναπηρία, είτε άνεργος γονέας. «Η λίστα καταρτίζεται με βάση κοινωνικά κριτήρια, με τα οποία υπολογίζεται το κατά κεφαλήν εισόδημα» υπογραμμίζει ο κ. Τσιώτας.

Περισσότερα από σαράντα τηλεφωνήματα έγιναν τις τρεις τελευταίες μέρες, με τον υπεύθυνο για τη φοιτητική εστία του Βόλου να επισημαίνει ότι γονείς, αλλά και πρωτοετείς φοιτητές ενδιαφέρονται να λάβουν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις διαμονής.

Οι αιτήσεις

Στην ενημερωτική ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπογραμμίζεται ότι οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για διαμονή στη φοιτητική εστία του Βόλου, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, έως τις 27 Σεπτεμβρίου μόνο ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή και πλήρη δικαιολογητικά, στη διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Φοιτητική Εστία Βόλου, 2ας Νοεμβρίου & Βερναρδάκη, Τ.Κ. 38333, Βόλος. E-mail: [email protected]. Τηλ.: 24210-74408-9, Fax: 24210-74697.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φοιτητές να είναι εμβολιασμένοι κατά του Covid 19.

Σημειώνεται ότι, αντί της βεβαίωσης εγγραφής από τη Γραμματεία του Τμήματος, μπορούν να προσκομίζουν εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής.

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους-δικαιούχους που δεν υπέβαλαν αίτηση για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, ότι το σύστημα θα επιτρέπει εκ νέου την υποβολή αιτημάτων μέχρι και αύριο Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.

Οπως ενημερώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος https://stegastiko.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου