Τέλη Αυγούστου αναμένονται οι βάσεις

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-24, 12:15:20
Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν προς το τέλος Αυγούστου
Τέλη Αυγούστου αναμένονται οι βάσεις

Μικρή πιθανότητα ανακοίνωσης στις αρχές Σεπτεμβρίου όπως υπογράμμισε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας

Περί τα τέλη Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων των πανελλαδικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, ενώ μικρό είναι το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

Τα παραπάνω ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας, διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι οι βάσεις εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο, δεν πρέπει να συγχέονται με την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

«Οταν μιλούμε για ελάχιστη βάση εισαγωγής, εννοούμε το όριο των βαθμών, πάνω από το οποίο πρέπει να έχει συγκεντρώσει ένας μαθητής, για να μπορέσει να δηλώσει το συγκεκριμένο τμήμα. Κάθε τμήμα έχει διαφορετική ελάχιστη βάση εισαγωγής. Η ελάχιστη βάση εισαγωγής, δεν είναι η βάση για να εισαχθούν. Οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου, ώστε να πληροφορηθεί ο υποψήφιος αν πέρασε σε κάποιο Πανεπιστημιακό τμήμα», διευκρίνισε ο κ. Σταχτέας.

Ανοιχτά θα είναι, στο μεταξύ, τα σχολεία της δευτεροβάθμιας τόσο την ερχόμενη Τετάρτη, όσο και κάθε Πέμπτη, από τις 08.30 έως 13.45, προκειμένου οι μαθητές να ζητούν διευκρινήσεις.

 

Οριστικοποίηση τμημάτων

Συνεχίζεται, στο μεταξύ, η συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα τμήματα ανά τάξη, σε κάθε Γυμνάσιο και Λύκειο ξεχωριστά, «για να μπορέσουμε ευκολότερα να κάνουμε διαχείριση του προσωπικού. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και την ενημέρωση που είχαμε, περιμένουμε μέχρι τέλος Ιουλίου να γίνουν οι διορισμοί, με βάση τον προγραμματισμό του Υπουργείου», υπογράμμισε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας.

Στόχος είναι το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου να παρουσιαστούν οι αναπληρωτές, «ώστε να τοποθετηθούν στα λειτουργικά κενά, και έτσι αρχές Σεπτεμβρίου τα σχολεία να έχουν πολύ λίγα κενά, τα οποία θα καλυφθούν με την δεύτερη δόση των αναπληρωτών. Αυτός είναι ο αρχικός σχεδιασμός του Υπουργείου», σημείωσε ο ίδιος.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=