ΤΟΠΙΚΑ

Προτεραιότητα η κάλυψη κενών

προτεραιότητα-η-κάλυψη-κενών-508205

Οι τοποθετήσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών στο τοπικό υπηρεσιακό συμβούλιο πρωτοβάθμιας

Οι τοποθετήσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών αποτέλεσαν το επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του υπηρεσιακού συμβουλίου της πρωτοβάθμιας, προκειμένου να καλυφθούν έγκαιρα οι θέσεις όμορων σχολείων, όπου υπάρχουν κενά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, υπεράριθμοι είναι 42 δάσκαλοι, 33 νηπιαγωγοί και 1 εκπαιδευτικός αγγλικών. «Είναι υπεράριθμοι, διότι στα σχολεία, που είναι τοποθετημένοι, μειώθηκαν τα τμήματα, λιγόστεψαν τα παιδιά, οπότε πρέπει να τοποθετηθούν σε κάποιο άλλο όμορο σχολείο», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Πολύζος, διευθυντής της Πρωτοβάθμιας.

Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται κάθε χρόνο, με τον αριθμό των υπεράριθμων να μην παρουσιάζει ιδιαίτερες αποκλίσεις, ενώ, όπως σημειώνει ο κ. Πολύζος, φέτος οι τοποθετήσεις γίνονται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Στόχος των ιθυνόντων είναι όλα να είναι έτοιμα πριν το πρώτο κουδούνι, ενώ, όπως αναφέρει ο κ. Πολύζος, θα ακολουθήσουν οι διορισμοί, η πρόσληψη αναπληρωτών και οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών.

«Οι υπεράριθμοι θα τοποθετηθούν σε σχολεία που έχουν κενά και επιθυμούμε να είμαστε έτοιμοι για να περιμένουμε τους διορισμούς και να ζητήσουμε αναπληρωτές, τους οποίους χρειαζόμαστε για να καλύψουμε τα υπόλοιπα κενά», σημειώνει ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου