Προτεραιότητα η κάλυψη κενών

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-23, 12:45:48
Κάλυψη των κενών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία στη Μαγνησία
Προτεραιότητα η κάλυψη κενών

Οι τοποθετήσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών στο τοπικό υπηρεσιακό συμβούλιο πρωτοβάθμιας

Οι τοποθετήσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών αποτέλεσαν το επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του υπηρεσιακού συμβουλίου της πρωτοβάθμιας, προκειμένου να καλυφθούν έγκαιρα οι θέσεις όμορων σχολείων, όπου υπάρχουν κενά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, υπεράριθμοι είναι 42 δάσκαλοι, 33 νηπιαγωγοί και 1 εκπαιδευτικός αγγλικών. «Είναι υπεράριθμοι, διότι στα σχολεία, που είναι τοποθετημένοι, μειώθηκαν τα τμήματα, λιγόστεψαν τα παιδιά, οπότε πρέπει να τοποθετηθούν σε κάποιο άλλο όμορο σχολείο», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Πολύζος, διευθυντής της Πρωτοβάθμιας.

Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται κάθε χρόνο, με τον αριθμό των υπεράριθμων να μην παρουσιάζει ιδιαίτερες αποκλίσεις, ενώ, όπως σημειώνει ο κ. Πολύζος, φέτος οι τοποθετήσεις γίνονται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Στόχος των ιθυνόντων είναι όλα να είναι έτοιμα πριν το πρώτο κουδούνι, ενώ, όπως αναφέρει ο κ. Πολύζος, θα ακολουθήσουν οι διορισμοί, η πρόσληψη αναπληρωτών και οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών.

«Οι υπεράριθμοι θα τοποθετηθούν σε σχολεία που έχουν κενά και επιθυμούμε να είμαστε έτοιμοι για να περιμένουμε τους διορισμούς και να ζητήσουμε αναπληρωτές, τους οποίους χρειαζόμαστε για να καλύψουμε τα υπόλοιπα κενά», σημειώνει ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=