ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρωτόκολλα

πρωτόκολλα-508500

Με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και σύμφωνα με όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής προστασίας η διοργάνωση εκδηλώσεων το φετινό καλοκαίρι. Με βήμα σημειωτόν οι διοργανωτές, λόγω της πανδημίας που εξακολουθεί να καλπάζει, αλλάζοντας σχέδια και προγραμματισμούς. Δύσκολο και το φετινό καλοκαίρι, αλλά όλοι εναποθέτουν ελπίδες στο τείχος ανοσίας, για να επιστρέψει, επιτέλους, η καθημερινότητα σε όλους τους τομείς.

Γ.Υ.

Μήνυμα

Στη συζήτηση στη Βουλή, σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένους κλάδους, φάνηκε ξεκάθαρα ποια κόμματα έχουν σταθερή θέση υπέρ της υγειονομικής θωράκισης του πληθυσμού και ποια αμφιταλαντεύονται. Πρόσφατα, αρχηγοί κομμάτων της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν επίσημα με δηλώσεις τους ότι αρχίζουν καμπάνια ενημέρωσης του πληθυσμού υπέρ της εμβολιαστικής κάλυψης, προτρέποντας τους πολίτες να εμβολιαστούν και υπογραμμίζοντας ότι το εμβόλιο είναι το μόνο μέχρι στιγμής όπλο ενάντια στην πανδημία. Μόλις, όμως, ήρθε η ώρα να αγγίξουν την καυτή πατάτα στη Βουλή, υποχώρησαν, δηλώνοντας «ναι μεν, αλλά». Μπορεί η διαφορά να είναι η υποχρεωτικότητα. Το μήνυμα, ωστόσο, εκπέμπεται στην κοινωνία…

Β.ΚΑΡ.

Αλλεπάλληλες πυρκαγιές

Η προχθεσινή φωτιά στη Βρύναινα Αλμυρού ήταν το ένατο περιστατικό στον νομό Μαγνησίας σε επτά μόλις ημέρες. Το στοιχείο προκαλεί έντονο προβληματισμό στους υπευθύνους των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, καθώς και στους ιθύνοντες των τοπικών πυροσβεστικών δυνάμεων. Μάλιστα συμβάντα όπως το προχθεσινό, που προκλήθηκε άμεσος κίνδυνος για τη δημοτική ενότητα της Βρύναινας με τους κατοίκους αρκετών σπιτιών στις παρυφές του χωριού να συγκεντρώνονται στην πλατεία μέχρι να αποφευχθούν τα χειρότερα, προκαλούν σοβαρές υπόνοιες ακόμη και για εμπρησμό. Σε κάθε περίπτωση, η απροσεξία και η αμέλεια παραμένουν οι κύριες αιτίες πρόκλησης πυρκαγιάς, ενώ η σημασία μόνιμης στάθμευσης εναέριων μέσων πυρόσβεσης στην περιοχή αποδεικνύεται συνεχώς το φετινό καλοκαίρι. Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις πυρκαγιών, στο Φυτόκο, όπου οι πύρινες γλώσσες ξέσπασαν εντός κατοικημένης περιοχής, και προχθές στη Βρύναινα, όπου οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από το χωριό, αν δεν γίνονταν συνεχείς ρίψεις νερού από τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη, οι συνέπειες για τους κατοίκους θα ήταν οδυνηρές.

Γ.Λ.

Αντίξοες

Ουσιαστικά τα ζητήματα, που θέτουν οι επαγγελματίες της εστίασης, ζητώντας από την κυβέρνηση «σωσίβιο» για ομαλή επανεκκίνηση σε νέες βάσεις. Σε πρώτο πλάνο το ερώτημα, που θέτει ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης Στέφανος Στεφάνου, σχετικά με το ζήτημα της επανεκκίνησης και κατά πόσο είναι εφικτή κάτω από αντίξοες συνθήκες. Εχοντας ως δεδομένα το κλίμα αβεβαιότητας και την αγωνία που επικρατεί, είναι αναμενόμενο να τίθεται ζήτημα επιβίωσης.

Γ.Υ.

Στοίχημα

Στοίχημα και δομές καθοριστικής σημασίας τα Σπίτια Γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος, που αποτελούν τους καθημερινούς «αιμοδότες» πολλών άπορων οικογενειών. Στόχος της Μητρόπολης Δημητριάδος είναι η πλήρης επαναλειτουργία από τον Σεπτέμβριο, ανεβάζοντας ρυθμούς, για την εξυπηρέτηση των σιτιζόμενων. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι να το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Γ.Υ.

Αβεβαιότητα

Δυστυχώς, χωρίς πολύ κόσμο είναι τις καθημερινές τα παραθαλάσσια καταστήματα εστίασης της ηπειρωτικής Μαγνησίας, ενώ εν μέσω καλοκαιριού θα περίμενε κανείς να συναντά άλλες εικόνες. Είναι δύσκολο αυτό το καλοκαίρι μέχρι τώρα τουλάχιστον, ενώ κανείς δεν γνωρίζει πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα.

Κ.Μ.

Ικανοποίηση

Διάχυτη η ικανοποίηση στους επαγγελματοβιοτέχνες για τη δυνατότητα μονομερούς παράτασης των εμπορικών και επαγγελματικών μισθώσεων, που τρέχει μέχρι 31 Ιουλίου. Με έγγραφες βεβαιώσεις μπορούν να αποφασίσουν παράταση των μισθώσεων χωρίς να έχουν συναίνεση με μία απλή έγγραφη δήλωση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου