ΤΟΠΙΚΑ

Αγώνας δρόμου για τους απόρους

αγώνας-δρόμου-για-τους-απόρους-510030

Διανομή τροφίμων από τα Σπίτια Γαλήνης, με το «Δος ημίν» να συνεχίζει τη λειτουργία του και το καλοκαίρι

Αγώνας δρόμου και στοίχημα, ταυτόχρονα, για την Μητρόπολη Δημητριάδος και κάθε ναό ξεχωριστά, η στήριξη των απόρων, είτε με την διανομή φαγητού είτε τροφίμων, στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Περίοδος προσωρινής παύσης το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος για την πλειονότητα των Σπιτιών Γαλήνης της τοπικής Εκκλησίας, που φροντίζουν, ωστόσο, για την διανομή τροφίμων, το συγκεκριμένο διάστημα, σε ισάριθμους σιτιζόμενους.

Εξαιρετικά δύσκολη η διαδικασία της επανεκκίνησης μετά από δύο lockdown, με το «Δος ημίν σήμερον», το κέντρο σίτισης απόρων του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, να συνεχίζει την λειτουργία του και το καλοκαίρι, διανέμοντας καθημερινά 120 μερίδες φαγητού.

«Τον Αύγουστο, κυρίως, παρατηρείται αύξηση 100% στους σιτιζόμενους, αλλά μέχρι στιγμής, ο αριθμός παραμένει σταθερός», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο « υπάρχει απόθεμα για να καλυφθούν οι ανάγκες του «Δος ημίν» για τις επόμενες 15 – 20 ημέρες, αλλά «πάντα αποτελούν στήριγμα οι δωρεές του κόσμου είτε σε χρήματα είτε σε τρόφιμα», υπογράμμισε ο π. Χαρίλαος.

Διανομή τροφίμων πραγματοποιείται, στο μεταξύ, στο ναό της Αναλήψεως κι όπως υπογραμμίζει ο προϊστάμενος του ναού, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δημητριάδος, π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, κάθε καλοκαίρι, για δύο μήνες, όταν το Σπίτι Γαλήνης δεν λειτουργεί, συνεχίζεται η διανομή τροφίμων στους σιτιζόμενους.

Ομοίως και στην Ευαγγελίστρια της Νέας Ιωνίας, με το Σπίτι Γαλήνης να μην διανέμει φαγητό το καλοκαίρι, συνεχίζοντας, ωστόσο, με την στήριξη του κόσμου και ιδιαίτερα των ενοριτών, την διανομή τροφίμων, παρά το γεγονός ότι «έχουν μειωθεί σημαντικά τα έσοδα του ναού», όπως υπογραμμίζει ο προϊστάμενος π. Αμφιλόχιος Μήλτος, γραμματέας της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Στον Αγιο Κωνσταντίνο του Βόλου, αντίστοιχα, πέραν της διανομής τροφίμων, υπάρχει μέριμνα για την εξασφάλιση φαγητού σε όσους άπορους δεν έχουν την δυνατότητα να μαγειρέψουν στο σπίτι. «Βασικό στήριγμα οι εθελόντριες και ο κόσμος που στηρίζει την προσπάθεια. Εμείς απλά συντονίζουμε», τόνισε ο π. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος, προϊστάμενος του Αγίου Κωνσταντίνου.

Δύσκολη διαδικασία η επαναλειτουργία των Σπιτιών Γαλήνης μετά από δύο lockdown. «Δύσκολη ήταν και η λειτουργία των Σπιτιών Γαλήνης κατά την περίοδο της πανδημίας, γι αυτό και αναγκαστήκαμε, λόγω των συνθηκών, να την αναστείλουμε. Δύσκολη ήταν και η επανεκκίνηση, αλλά σε κάθε περίπτωση, το μεσοδιάστημα έγινε μια ανασυγκρότηση, συγκεντρώθηκαν κάποιοι πόροι, ο λαός βοήθησε κι έτσι όταν οι συνθήκες το επέτρεψαν, άνοιξαν και πάλι» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Επιφάνιος Οικονόμου, υπεύθυνος Τύπου της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Στόχος της τοπικής Εκκλησίας, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, μετά την καλοκαιρινή παύση, «να επαναλειτουργήσουν όλα σε πλήρη λειτουργία, σε κανονικούς ρυθμούς και ελπίζουμε να μην χρειαστεί να την αναστείλουμε και πάλι, λόγω έξαρσης της πανδημίας» υπογράμμισε ο π. Επιφάνιος.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου