ΤΟΠΙΚΑ

Εφηβος μαθητής στη Βουλή ~ Δυναμική παρουσία σε σημαντικό θεσμό

εφηβος-μαθητής-στη-βουλή-δυναμική-παρ-510194

Ο 17χρονος Μάριος – Αργύρης Βλασταρίδης εκπροσώπησε το 3ο ΓΕΛ Βόλου στη φετινή σύνοδο

Ξεχωριστή εμπειρία αποτέλεσε για τον Μάριο – Αργύρη Βλασταρίδη η συμμετοχή του στη φετινή σύνοδο των εφήβων βουλευτών, εκπροσωπώντας επάξια το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Ο 17χρονος μαθητής κάθισε στα έδρανα της Βουλής, μέσω της συγκεκριμένης δράσης, που προωθεί τη γνώση και τη συμμετοχή των μαθητών στα κοινά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον νεαρό μαθητή, ο οποίος έκανε λόγο για «συναρπαστική εμπειρία», ενώ τόνισε ότι «κάναμε πολλές εργασίες με την υπεύθυνη καθηγήτρια Μαρία Κούκου. Ακόμη και στη διάρκεια της καραντίνας, η κ. Κούκου δεν σταμάτησε να μας στέλνει είτε άρθρο εφημερίδας, είτε διαδικτυακή έκθεση, ούτως ώστε το άτομο που θα εκπροσωπούσε την ομάδα του σχολείου στη Βουλή να είχε ολοκληρωμένη εικόνα στο θέμα, που ήταν «Περιβάλλον και πολιτισμός»».

Μετά από εκλογική διαδικασία, η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Βόλου επέλεξε τον Μάριο – Αργύρη Βλασταρίδη να την εκπροσωπήσει στη Βουλή των Εφήβων, μεταφέροντας απόψεις και προβληματισμούς των συνομηλίκων του.

Στη φετινή σύνοδο, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή διαδικτυακά, συμμετείχαν 160 μαθητές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες. Ο μαθητής του 3ου ΓΕΛ Βόλου επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την ομάδα, που είχε ως θέμα συμμετοχής το περιβάλλον και τον πολιτισμό, υποβάλλοντας ερωτήσεις στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και τον πρώην υφυπουργό Κωνσταντίνο Μπάρκα.

Η Βουλή των Εφήβων και η παρουσία του μαθητή του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου καταγράφηκαν στο Κανάλι της Βουλής, με τον ίδιο να υπογραμμίζει ότι «η Βουλή είναι το μόνο βήμα της φωνής των εφήβων στο Κοινοβούλιο».

Περιγράφοντας την εμπειρία που βίωσε, υπογράμμισε ότι «ήταν, πραγματικά, αξέχαστη εμπειρία. Το μεγαλύτερο όφελος που αποκόμισα είναι η βαθιά γνώση που έλαβα στα φλέγοντα ζητήματα τόσο του περιβάλλοντος, όσο και του πολιτισμού. Από το διαδικτυακό ταξίδι κατάλαβα ότι η συζήτηση είναι το κλειδί για να προχωρήσουμε μπροστά ως κοινωνία, ως ενεργοί πολίτες».

Το ερώτημα, που έθεσε στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ήταν πώς εκτιμά ότι μπορεί η τεχνολογία να συμβάλλει στην ανάδειξη τόσο του φυσικού, όσο και του πολιτιστικού περιβάλλοντος και στον πρώην υφυπουργό Κωνσταντίνο Μπάρκα αντίστοιχα, ερωτήσεις τόσο για τον θεσμό της Βουλής, όσο και για το δίπτυχο πολιτισμός και περιβάλλον.

Αριστούχος μαθητής, ο νεαρός Μάριος οδεύει στην τρίτη τάξη του Λυκείου, έχοντας ως στόχο να στραφεί σε πεδίο σπουδών που αγαπά, με επίκεντρο τη θετική κατεύθυνση. Το πιο βασικό στοιχείο που κρατά από τη συμμετοχή του στη φετινή σύνοδο της Βουλής των Εφήβων είναι «κατ’ αρχάς ο διάλογος, που είναι το κλειδί για πρόοδο και εξέλιξη των πάντων. Κρατώ τη ζεστασιά τόσο των συναδέλφων, όσο και των μελών της επιτροπής της Βουλής των Εφήβων, που μας βοήθησαν να διεξαχθεί η σύνοδος. Θα κρατήσω την αξέχαστη εμπειρία και θα προσπαθώ να εμπλουτίζω την πολύ βαθιά και εμπεριστατωμένη γνώση, που αποκομίσαμε», υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου