ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ο πρώτος έφηβος που εμβολιάστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου

ο-πρώτος-έφηβος-που-εμβολιάστηκε-στο-ν-511346

Ο 16χρονος Μάριος από τη Σκιάθο έκλεισε πρώτος ραντεβού με την ανοσία κατά του κορονοϊού

Το μεγάλο βήμα έκανε ο 16χρονος Μάριος Καλογριάς από τη Σκιάθο, ο πρώτος ανήλικος μαθητής που εμβολιάστηκε προχθές στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Δηλώνει «πολύ περήφανος» για την απόφασή του και υπογραμμίζει ότι «όλοι πρέπει να ακολουθήσουν τον εμβολιασμό, διότι είναι μονόδρομος για την ελευθερία».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αριστος μαθητής του ΓΕΛ Σκιάθου, εξαιρετικά ώριμος και κατασταλαγμένος, πήρε συνειδητά την απόφαση να εμβολιαστεί, προτρέποντας οικείους, φίλους, συγγενείς να πράξουν το ίδιο.

Στο κατώφλι της τρίτης Λυκείου, ο νεαρός Μάριος ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι επιθυμούσε ευθύς εξαρχής να εμβολιαστεί και περίμενε με ανυπομονησία να ανοίξει η πλατφόρμα, για να κλείσει το ραντεβού με την ελευθερία και τη σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητα.

Μόλις άνοιξε η πλατφόρμα, ήταν από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, που έκλεισε ραντεβού, με την άδεια των γονέων του, Βάγιας και Νίκου, που καμαρώνουν για τα παιδιά τους Ευαγγελία, Σπύρο και τον «Βενιαμίν» της οικογένειας, τον έφηβο Μάριο.

Ο Μάριος έκανε προχθές την πρώτη δόση του εμβολίου και περιμένει με ανυπομονησία το δεύτερο ραντεβού τον Αύγουστο, επισημαίνοντας ότι «έχω παροτρύνει πολλούς να κάνουν το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειάς μου. Είμαι πολύ περήφανος, που μου δόθηκε η ευκαιρία να εμβολιαστώ και περίμενα με ανυπομονησία να ανοίξει η πλατφόρμα για να κλείσω ραντεβού».

Το ραντεβού κλείστηκε σχεδόν αμέσως, δέκα λεπτά αφότου άνοιξε η πλατφόρμα και όπως τονίζει ο νεαρός μαθητής: «Ο εμβολιασμός βοηθά όλους τους ανθρώπους, διότι, αν δούμε τα στατιστικά, διαπιστώνουμε ότι οι εμβολιασμένοι δεν φτάνουν ποτέ στην εντατική και τις ΜΕΘ, οπότε θεωρώ ότι θα μου προσφέρει την υγεία μου, τη δυνατότητα να το περάσω πιο ανώδυνα, απ’ ό,τι θα το περνούσα χωρίς το εμβόλιο. Θεωρώ ότι ο εμβολιασμός όχι μόνο προσφέρει υγεία, αλλά είναι μονόδρομος. Είναι το μόνο βήμα προς την ελευθερία, για να πάρουμε πίσω τη ζωή, την καθημερινότητά μας», επισημαίνει.

Σε λίγες μέρες διαβαίνει το κατώφλι των 17 ετών και στόχος του είναι οι σπουδές στη Νομική, να γίνει καλός δικηγόρος, χρήσιμος στο κοινωνικό σύνολο. Το μήνυμα, που επιθυμεί να στείλει στους συνομηλίκους του, είναι ότι ο εμβολιασμός είναι υπόθεση ζωής, το απαραίτητο εφόδιο για να ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση και να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας και η συμβουλή που τους απευθύνει είναι «να εμβολιαστούν, για να προστατεύουν τους ίδιους, αλλά και τους γύρω τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου