ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτικο σουβλάκι στο Λονδίνο – ΟΥΡΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΤΟΥ MR. GREEK

βολιώτικο-σουβλάκι-στο-λονδίνο-ουρε-655233

Πρόσωπο της επικαιρότητας στη Μεγάλη Βρετανία ο Γρηγόρης Πολυμέρου από την Αγριά, έκανε την κρίση ευκαιρία και επιχείρησε να αναζητήσει καλύτερη επαγγελματική εξέλιξη στην Αγγλία, κερδίζοντας το μεγάλο στοίχημα. Πρόσωπο αναγνωρίσιμο ο Mr. Greek, όπως είναι γνωστός, μύησε τους Αγγλους στις ελληνικές γεύσεις, όπως το σουβλάκι και η χωριάτικη, που έχουν ήδη αποκτήσει πολλούς ένθερμους φίλους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ουρές σχηματίζουν οι Λονδρέζοι στις υπαίθριες καντίνες, με τη φίρμα Mr. Greek να φιγουράρει έξω από τα καλύτερα μάρκετ του Λονδίνου και το επιτυχημένο επιχειρηματικό βήμα του Γρηγόρη Πολυμέρου να γίνεται γνωστό σε όλη τη Βρετανία.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον επιχειρηματία, που έμαθε στους Αγγλους να τρώνε ελληνικά, ενισχύοντας τη γαστρονομική φήμη της χώρας, αλλά και της Μαγνησίας, σε μεγάλη τουριστική αγορά.

«Στο Ηνωμένο Βασίλειο, συγκεκριμένα στο Λονδίνο, ήρθα με τη σύζυγό μου το 2013, καθώς στην Ελλάδα, εν μέσω κρίσης, δεν υπήρχαν ευκαιρίες για πρόοδο. Εχω σπουδάσει διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και δυστυχώς έπρεπε να ασχολούμαι με δραστηριότητες που δεν είναι στο αντικείμενό μου και δεν έχουν προοπτική», αναφέρει, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν από τη γενέτειρά του στην Αγγλία.

Παράτολμο το εγχείρημα, πλην, όμως, επιτυχημένο, με την επιχειρηματική δραστηριότητα που ανέπτυξε να έχει διαρκώς ανοδική πορεία. Στη βρετανική πρωτεύουσα του δόθηκε η ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί στο αντικείμενο των σπουδών του και εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλη ιδιωτική εταιρία που συνεργάζεται με όλους τους Δήμους των πόλεων της Αγγλίας και με πολλές χώρες του εξωτερικού με εξαγωγές παγκοσμίως.

Παράλληλα το 2015 ίδρυσε με τη σύζυγό του την επιχείρηση, που έμελλε να αποτελέσει τομή στα τεκταινόμενα της βρετανικής πρωτεύουσας. Με έμπνευση «γεννήθηκε» ο Mr. Greek, η φίρμα που τον έκανε γνωστό στην Αγγλία κι όπως υπογραμμίζει «ασχοληθήκαμε με το street food με την πρώτη μας καντίνα, πουλώντας σουβλάκια και ελληνικό μαγειρευτό φαγητό. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και στα δύο πρώτα χρόνια είχαμε ήδη 4 καντίνες και 8 άτομα προσωπικό. Με τον Mr. Greek είμαστε στις πιο γνωστές περιοχές του Λονδίνου, όπως London Εye, Maritime Greenwich, Portobelo market, Historical Cutty Sark και σε μεγάλα μουσικά festival».

Επιτυχημένο βήμα

Εξαιρετικά επιτυχημένο το επιχειρηματικό εγχείρημα, με πολύ μεγάλη ανταπόκριση και ενθουσιώδη σχόλια από τους Βρετανούς, που αγαπούν, όπως αποδεικνύεται, το ελληνικό φαγητό και ειδικά το σουβλάκι. «Οχι μόνο οι Βρετανοί, αφού το Λονδίνο είναι μία από τις μεγαλύτερες πολυπολιτισμικές κοινότητες παγκοσμίως και αισθανόμαστε τυχεροί που γνωρίσαμε και γίναμε φίλοι με πολλούς από αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους που μένουν εδώ», σχολιάζει ο κ. Πολυμέρου.

Με τις υπαίθριες καντίνες που δημιούργησε, έδωσε στους Αγγλους τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πεμπτουσία της ελληνικής γεύσης, με τη μοναδική απλότητα που κρύβει το σουβλάκι, ο γευστικός «πρεσβευτής» της χώρας του φωτός και της Μαγνησίας.

«Ο σκοπός μας ήταν και είναι να δείξουμε στον κόσμο πως δεν χρειάζεται απαραιτήτως να κάνεις κράτηση από πριν, ούτε να χρησιμοποιείς μαχαιροπίρουνα για να απολαύσεις υπέροχο γεύμα.

Μπορείς να το βρεις και στον καθημερινό σου περίπατο και να το απολαύσεις στον καθαρό αέρα, κάτω από τον ζεστό ήλιο, με θέα το ποτάμι, τους ουρανοξύστες, τα αξιοθέατα ή τα γκράφιτι του Λονδίνου», αναφέρει.

Στη θέα της καντίνας, με την ελληνική σημαία να κυματίζει ψηλά, ζωντανεύουν εικόνες της Ελλάδας και αναμνήσεις καλοκαιρινών διακοπών. «Στο μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών μας ξαναζωντανεύουμε τις όμορφες αναμνήσεις των διακοπών τους στην όμορφη χώρα μας με την αγάπη μας στις ελληνικές γεύσεις, την επιμονή στην ποιότητα. Τα φρέσκα υλικά και το μεράκι μας κερδίζουν και τον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης είναι το σημείο αναφοράς για τους Ελληνες συμπατριώτες μας που μοιραζόμαστε τις κοινές μας γεύσεις, την κουλτούρα μας, την κοινή μας γλώσσα. Σήμα κατατεθέν μας και η ελληνική μας περηφάνια ή ελληνική σημαία μας που κυματίζει ψηλά σε κάθε καντίνα μας», υπογραμμίζει ο Γρηγόρης Πολυμέρου.

Σχεδιάζει το μέλλον

Με το εγχείρημα να αποδεικνύεται εξαιρετικά επιτυχημένο, υπάρχει η σκέψη να ενταχθούν μελλοντικά στις γευστικές επιλογές του Mr. Greek τοπικές γεύσεις του Πηλίου και της Μαγνησίας.

Οκτώ χρόνια μετά, το Λονδίνο είναι οικεία πόλη για τον Γρηγόρη Πολυμέρου, ο οποίος επισημαίνει ότι «στο Λονδίνο δεν βαριέσαι ποτέ, διότι έχει τόσες πολλές δραστηριότητες να αναπτύξεις και ακόμη περισσότερα να δεις. Παράλληλα, ο χρόνος είναι πολύτιμος και οι αποστάσεις μεγάλες. Η ποιότητα ζωής στο Λονδίνο δεν συγκρίνεται με τη ζωή στην Ελλάδα. Είναι πιο οργανωμένη η ζωή και με πολλές ευκαιρίες».

Περιγράφοντας την εικόνα σε συνθήκες πανδημίας, τονίζει ότι «ήταν καταστροφική σε όλα τα επίπεδα για την Αγγλία, όπως και για όλο τον κόσμο. Επαγγελματικά μάς πήγε πίσω, αλλά προέχουν η υγεία και η ασφάλεια του κόσμου και πρέπει να σεβαστούμε τους κανόνες. Οι Βρετανοί είναι πειθαρχημένος λαός. Εύχομαι υπομονή και υγεία σε όλο τον κόσμο και σύντομα να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς».

Ονειρο και μελλοντικός του στόχος είναι να συνεχίσει στον επαγγελματικό δρόμο που χάραξε, εξελίσσοντας την ευφυή επιχειρηματική ιδέα, που κάνει θραύση. «Πάντα ονειρευόμουν να φτιάξω τη δική μου επιχείρηση. Με την αγάπη που έχουμε σε αυτό που κάνουμε και με την αγάπη του κόσμου το καταφέραμε. Το επόμενο βήμα είναι το πρώτο εστιατόριο – take away Mr. Greek και εύχομαι να επιστρέψουμε υγιείς όλοι στην καθημερινότητά μας και να πραγματοποιηθεί και αυτό το όνειρό μας σύντομα, κάποια στιγμή τον ερχόμενο χρόνο» τονίζει.

Κατέκτησε κορυφές

Με καταγωγή από την Αγριά, ασχολήθηκε με πεζοπορικές και ορειβατικές δράσεις, όπως ορειβασία, σκι και σνόουμπορντ, κανό, ράφτινγκ και αναρρίχηση.

Ανέβηκε σε τρεις κορυφές του κόσμου και το 2004 συμμετείχε στην ελληνική αποστολή με τον Νίκο Μαγγίτση, με στόχο να κατακτήσουν μία από τις υψηλότερες κορυφές του κόσμου, το Ελ Μπρους στον Καύκασο, που φθάνει σε ύψος τα 5.642 μέτρα, υψώνοντας τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Φύσει δυναμικός και μαχητής, δεν σταματά να κατακτά κορυφές, θέτοντας διαρκώς νέους στόχους, έχοντας πάντα μια θέση στην καρδιά του για τη γενέτειρά του.

«Η Ελλάδα και η ειδικά η Αγριά είναι αναπόσπαστο κομμάτι τις ζωής μου και την επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο», ομολογεί, για να προσθέσει ότι του λείπουν «οι γονείς μου, οι φίλοι μου, η θάλασσά μας, τα καλοκαιρινά μας μπάνια στις πανέμορφες αμμουδιές μας, κάτω από τον ζεστό ήλιο και τον φρέντο εσπρέσο μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου