ΤΟΠΙΚΑ

Φοιτητές του Π.Θ. έκαναν το χαμόγελο… ταινία

φοιτητές-του-π-θ-έκαναν-το-χαμόγελο-τ-818957

Κάνει θραύση το διαδικτυακό βίντεο της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έχει αναρτηθεί στο You Tube

Θραύση κάνει η πρωτότυπη διαδικτυακή κινηματογραφική δημιουργία της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έχει αναρτηθεί στο You Tube, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 960 θεατές σε λίγες μόλις ώρες. Οι φοιτητές προσεγγίζουν την δημιουργία, σε καιρό πανδημίας, «Γελώντας», σε μια απόπειρα να αποδοθεί κινηματογραφικά η αγάπη τους για την τέχνη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Τρίτος Οροφος» παρουσιάζουν από το σπίτι τους τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Γελώντας…», που αποτυπώνεται κινηματογραφικά, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο για να εκφραστούν καλλιτεχνικά, ενώ μεταφέρουν υπαρξιακά ερωτήματα αλλά και αισιόδοξη διάθεση σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη.

Η ταινία αλλά και διαδικτυακή παράσταση, είναι μια δημιουργική ανάγνωση μέρους του Θεατρικού έργου του Κρίστοφερ Ντούρανγκ «Γελώντας άγρια», σε μετάφραση Δημήτρη Φραγκίογλου – Χριστίνας Παπαδάκη, σε διασκευή της ομάδας και σε συνδυασμό με αποσπάσματα από το έργο «Βρίζοντας το κοινό» του Πέτερ Χάντκε σε μετάφραση Μαρίας – Λουίζας Κωνσταντινίδη, καθώς και με κείμενα των φοιτητών.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με την Μαρία Καραζάνου, η οποία υπογράμμισε ότι: «Είναι μια απόπειρα να χαρίσουν τα παιδιά γέλιο, χαμόγελο, σκέψεις καραντίνας, σκέψεις ζωής, γιατί υπάρχουν και δύσκολες στιγμές που δεν είναι μόνο γέλιο. Εχει αναζητήσεις υπαρξιακού τύπου που αφορούν πολύ τα παιδιά. Το χαμόγελο είναι το κυρίαρχο και αυτό μένει στο τέλος, αλλά υπάρχουν πολλά ερωτήματα και υπαρξιακά ζητήματα που θέτουν οι φοιτητές».

Καινοτόμα πρωτοβουλία, αναμφίβολα, η διαδικτυακή απόπειρα κινηματογραφικής αποτύπωσης θεατρικών στιγμών, με την υπεύθυνη της προσπάθειας να επισημαίνει ότι τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν με κάμερα από το σπίτι αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, στη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Την ομάδα απαρτίζουν οι: Μάνος Απλαντής, Σωτηρία Γραφάκου, Θάνος Γρηγορίου, Βικέντα Δαλδά, Χριστιάνα Δημητρά Μπούτικου, Ξανθούλα Θεοδοσίου, Θανάσης Θεοδώρου, Ελίνα Καραγιάννη, Χριστόφορος Καρακίτσιος, Λεονάρντο Κοέν, Σοφία Κουρτή, Γιώργος Λακαφώσης, Μαριαλένα Λευκοπούλου, Δήμητρα Μαγοπούλου, Ευδοξία Ματαράγκα, Ευρυδίκη Μαρκοπούλου, Κατερίνα Μήτα, Θάλεια Μπάτρα, Σαββίνα Μπούταλη, Λαμπρινή Νιώρα, Γιάννης Παναγιωτίδης, Μυρσίνη Πασχαλιά, Θανάσης Παπαδήμος, Βασίλης Παπαλεξανδρής, Γρηγορία Παπαθεοδώρου, Χρύσα Παπαζήση, Ζωή Παπαχρήστου, Ντέμη Πέτρου, Θέμος Συρόπουλος, Κωνσταντίνα Τζούδα, Δήμητρα Τουρτούρα, Μιχάλης Τσίρος, Στέλλα Χατζοβούλου, Νάσια Χρήστου και η μικρή Ηλέκτρα Τσιτσόγλου.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαρία Καραζάνου, με βοηθούς σκηνοθέτη τις Ασπασία Μπότα, Ειρήνη Μπρόζου. Την διασκευή κειμένου ανέλαβαν οι: Ελίνα Καραγιάννη, Μαρία Καραζάνου, Λεονάρντο Κοέν, Θάλεια Μπάτρα Κωνσταντίνα Τζούδα. Την καλλιτεχνική διεύθυνση η Ασπασία Μπότα. Οπερατέρ οι: Σπύρος Αποστόλου, Γιώργος Μπέγας. Το μοντάζ ανέλαβαν οι: Τάσσος Κουλούρης, Γιώργος Μπέγας, την επιμέλεια ήχου ο Τάσσος Κουλούρης, την πρωτότυπη μουσική ο Δημήτρης Δεμίρης και παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Δεμίρης, Κωνσταντίνος Δεμίρης, Σοφία Κούρτη, Ευδοξία Ματαράγκα.

Σχολιάζοντας την προσπάθεια των φοιτητών ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης έγραψε σε δημόσια ανάρτησή του: «Γελώντας… Ευχαριστούμε τη Μαρία Καραζάνου και τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «3ος όροφος». Το έργο δημιουργήθηκε ως απάντηση στην ανάγκη των φοιτητών – μελών της Θεατρικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «3ος όροφος», να συνεχίσουν να κάνουν θέατρο εν μέσω της καραντίνας και το κατάφεραν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου