ΤΟΠΙΚΑ

«Βουτιά» 90% στα ταξί του Βόλου

βουτιά-90-στα-ταξί-του-βόλου-821555

Κάθετη πτώση της επιβατικής κίνησης, με τους επαγγελματίες να χτυπούν καμπανάκι

Δραματική χαρακτηρίζεται η κατάσταση που διαμορφώνεται για τον κλάδο των ταξί, με τους ιδιοκτήτες να κάνουν λόγο για μείωση 90% στη δεύτερη καραντίνα. Εφιαλτικός ο αγώνας επιβίωσης για όλους τους κλάδους, με τους ιδιοκτήτες ταξί να επισημαίνουν ότι η κατάσταση δεν σώζεται με την επιστρεπτέα προκαταβολή, ζητώντας, παράλληλα, μέτρα στήριξης που θα τους επιτρέψουν να αντεπεξέλθουν στον δύσκολο φετινό χειμώνα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης στο ταξί, είτε ανήλικο τέκνο με συνοδεία, είτε ηλικιωμένος που χρειάζεται βοήθεια για να μεταβεί στον γιατρό» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Volos Taxi Ευδόκιμος Πασχαλίδης, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που βιώνει ο κλάδος.

Κάθετη μείωση στις κλήσεις που καταγράφονται στο τηλεφωνικό κέντρο και στη δεύτερη πανδημία, με το ερώτημα πως θα επιβιώσουν οι επαγγελματίες, ιδιοκτήτες και οδηγεί, να διατυπώνεται από όλους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ακόμη και στις δύο τελευταίες μέρες, όταν επικράτησε καταναλωτική φρενίτιδα πριν το lockdown, οι κλήσεις που δέχτηκε το τηλεφωνικό κέντρο ήταν λιγότερες σε σύγκριση με παλαιότερες εποχές.

«Η κατάσταση εξελίσσεται τραγικά και μας πονάει πολύ. Δεν γνωρίζω πως θα περάσουμε το διάστημα της πανδημίας, με τον χειμώνα να βρίσκεται μπροστά μας. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα ακολουθήσει τα Χριστούγεννα, τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο» υπογράμμισε ο πρόεδρος.

Ατέλειωτες οι ώρες αναμονής στις πιάτσες των ταξί, με τον κ. Πασχαλίδη να επισημαίνει: «Ολοι οι κλάδοι επηρεάζονται. Οχι μόνο ο δικός μας. Το Μάρτιο είχαμε ελπίδες. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Ο κόσμος θέλει να βάλει πετρέλαιο, έχει υποχρεώσεις. Ζητάμε να αποζημιωθεί και ο χώρος των ταξί. Δεν σώζεται η κατάσταση με την επιστρεπτέα προκαταβολή. Δεν σώζεται με δάνεια η κατάσταση».

Με το κλίμα αβεβαιότητας να διατηρείται, ο καθημερινός αγώνας επιβίωσης καθίσταται ακόμη πιο δύσκολος, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Volos Taxi να υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι «υπάρχει κλίμα αβεβαιότητας για όλους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου