ΤΟΠΙΚΑ

Μητροπολίτης Δημητριάδος: «Κάποιοι φαρισαϊκά θεωρούν ότι αυτοί μόνο έχουν δίκιο»

μητροπολίτης-δημητριάδος-κάποιοι-φ-822170

Ηχηρή παρέμβαση του κ. Ιγνατίου με παραινέσεις για υπεύθυνη στάση από τους πολίτες

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος συνιστά την τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Με λόγο μεστό και ουσιαστικό, χτυπάει καμπανάκι, στηλιτεύοντας την «φαρισαϊκή» όπως την χαρακτηρίζει, εμμονή ορισμένων στις θέσεις τους, θεωρώντας ότι «όλα γίνονται εναντίον τους».

Εχοντας επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος απευθύνει λόγο ενωτικό μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, με εύστοχες «βολές», ωστόσο, κατά των αρνητών της υγειονομικής κρίσης. «Ηρθε πλέον η ώρα να κάνουμε αυτό που πρέπει. Ετσι θα περιορίσουμε τη διάδοση της αρρώστιας» υπογραμμίζει.

Παρακολουθώντας με πολλή προσοχή τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και τον αγώνα δρόμου που καταβάλλεται για να αντιμετωπιστεί η «επέλαση» του «αόρατου εχθρού», ο Σεβασμιώτατος απευθύνει σαφές μήνυμα σε όλους. Διατηρώντας ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα, απευθύνει λόγο πατρικό και όχι επικριτικό, καλώντας τους πολίτες να υιοθετήσουν υπεύθυνη στάση.

Στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας, ο επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας θέτει το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και δεν επιδέχεται ανεύθυνης αντιμετώπισης από κανέναν.

Το διαδικτυακό μήνυμα

Στο διαδικτυακό μήνυμά του, ο κ. Ιγνάτιος επισημαίνει τα εξής: «Συνειδητοποιούμε όλοι μέρα με την ημέρα πως αυτό που συμβαίνει, δεν είναι κάτι που δεν μας αφορά. Νιώθουμε ότι μετέχουμε όλοι σε μια κατάσταση που από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να ανατρέψει τη ζωή μας, μπορεί να μας φέρει μπροστά στο γεγονός της επιδράσεως του covid στη ζωή μας και στην υγεία μας. Κι έτσι ο καθένας πλέον αναλαμβάνει να τοποθετηθεί. Και βεβαίως πολλοί πήραν μια άποψη ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε. Αλλοι να μπορούν να κρίνουν και να κατακρίνουν τις αποφάσεις των κειμένων της Εκκλησίας. Κάποιοι φαρισαϊκά να θεωρούν ότι αυτοί μόνο έχουν δίκιο και ότι όλα γίνονται εναντίον τους. Ας ελπίσουμε ότι ανήκουμε σε αυτούς που με σοβαρότητα και σύνεση αποφασίζουμε να σταθούμε υπεύθυνα απέναντι στον εαυτό μας και κυρίως στους άλλους. Ηρθε πλέον η ώρα να κάνουμε αυτό που πρέπει. Ετσι θα περιορίσουμε τη διάδοση της αρρώστιας».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου