ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτινές νότες στη «βουβή» αγορά του Βόλου

γιορτινές-νότες-στη-βουβή-αγορά-του-822201

Δέντρα, στολίδια και Αγιος Βασίλης στις προθήκες κλειστών καταστημάτων

Νότες αισιοδοξίας στην τοπική αγορά, που παραμένει βουβή, με τα καταστήματα κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας. Εορταστικό χρώμα στην «καρδιά» του δεύτερου lockdown, σε πείσμα της δύσκολης περιόδου που βιώνουν οι έμποροι και όλοι οι κλάδοι στο σύνολό τους, με τις πρώτες στολισμένες βιτρίνες να αποτελούν ευχάριστη έκπληξη για τους περίοικους και τους λιγοστούς διερχόμενους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εντυπωσιακά δέντρα, στολίδια, φώτα και κάθε λογής διακοσμητικά, Αγιος Βασίλης και τάρανδοι, χαρούμενα χρώματα, εκπέμπουν μηνύματα αισιοδοξίας σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για όλους, φέροντας άρωμα Χριστουγέννων στην γκρίζα καθημερινότητα της πανδημίας.

Ημερομηνία ορόσημο παραμένει επί πολλά χρόνια η 28η Οκτωβρίου για το κατάστημα της οικογένειας Πάρνου, που υποδέχεται κάθε χρόνο την εθνική επέτειο, με χριστουγεννιάτικες βιτρίνες, επί τριάντα συνεχόμενα χρόνια. Τελείως διαφορετική η φετινή χρονιά, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να κυριαρχούν στην καθημερινή ειδησεογραφία, επηρεάζοντας ανάλογα την ψυχολογία των Βολιωτών.

Σε πείσμα της αβεβαιότητας, της αγωνίας για την επόμενη μέρα, σε πείσμα της πανδημίας που «ευθύνεται» για την δεύτερη καραντίνα, οι βιτρίνες του καταστήματος «φόρεσαν» και πάλι τα καλά τους ήδη από το τέλος του προηγούμενου μήνα. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Πάρνο, ο οποίος υπογράμμισε: «Είναι παράδοση για μας και βαδίζουμε στο ίδιο χρονοδιάγραμμα».

Το κλίμα φέτος είναι διαφορετικό. «Ολοι επηρεαζόμαστε, το ίδιο και η διάθεσή μας. Δεν είναι τίποτα το ίδιο και σίγουρα είναι δυσάρεστο να βλέπει ο κόσμος κλειστά καταστήματα αυτή την περίοδο. Υπάρχει και φόβος, ωστόσο, υπάρχει συνάμα και μια αισιοδοξία ότι όλο αυτό θα τελειώσει και θα είναι μια παρένθεση», είπε.

Μήνυμα αισιοδοξίας οι πρώτες στολισμένες βιτρίνες, με τον Αλέξανδρο Πάρνο να επισημαίνει ότι «ασχέτως όσων συμβαίνουν, ο κόσμος του μόχθου, του μεροκάματου, πάντα ελπίζει. Είναι μια ελπίδα που γεννιέται μέσα του και εμείς τον βοηθάμε σε αυτό».

Κλειστά τα καταστήματα και βουβή η αγορά σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα, με τις πρώτες γιορτινές βιτρίνες, ωστόσο, να υπενθυμίζουν ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες εποχές, πάντα υπάρχει ελπίδα. «Πιστεύω πως όλοι ενωμένοι θα το ξεπεράσουμε πειθαρχώντας, γιατί πρέπει να διατηρηθεί η αισιοδοξία. Ας πηγάζει από μέσα μας η αισιοδοξία και το φως από τα φωτάκια, να φωτίσει τα πάντα τριγύρω, για καλύτερες μέρες για όλο τον κόσμο», υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου