ΤΟΠΙΚΑ

Ελπίδες το 2021 για την κρουαζιέρα ~ Σε αναμονή ο Βόλος

ελπίδες-το-2021-για-την-κρουαζιέρα-σε-αναμ-823253

«Πάγωσαν» τα πάντα στο δεύτερο lockdown, με τις εταιρίες να ακυρώνουν ταξίδια – Τα πρώτα χαμόγελα μετά την ανακοίνωση για το εμβόλιο

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην κρουαζιέρα, με τις τελευταίες ελπίδες για το 2020 να εξανεμίζονται μετά τις διαδοχικές ακυρώσεις των εταιρειών, στη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας, αλλά και το προηγούμενο διάστημα. Απανωτά τα «χτυπήματα» για τους συνεργαζόμενους επαγγελματίες, που διατηρούν, ωστόσο, συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2021, μετά την ανακοίνωση για το εμβόλιο της Pfizer και τα πρώτα θετικά δεδομένα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Βαρύ το πλήγμα που έχει υποστεί ο Βόλος, με όλες τις προγραμματισμένες αφίξεις για το 2020 να έχουν ακυρωθεί, πλην δύο του World Explorer, που πραγματοποιήθηκαν με ελάχιστους επιβάτες. Οι επαγγελματίες του κλάδου παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις ακυρώσεις που καταγράφονται «σωρηδόν», βάζοντας την κρουαζιέρα στον «πάγο», τουλάχιστον για την φετινή χρονιά. Ευοίωνα είναι, στο μεταξύ, τα πρώτα μηνύματα για το 2021, με τους ναυτικούς και τουριστικούς πράκτορες της περιοχής να ευελπιστούν ότι θα αλλάξει το σκηνικό την επόμενη χρονιά, εφόσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα και το πολυπόθητο εμβόλιο. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον ναυτικό πράκτορα Αγγελο Πετεινάρη, ο οποίος υπογράμμισε ότι: « Εννοείται ότι διατηρείται το ενδιαφέρον για το 2021. Μέχρι στιγμής έχω 40 προσεγγίσεις. Δεν έχω ακυρώσεις για το 2021. Τελείωσε το 2020 για μας».

Με το «παγωμένο» τοπίο στην κρουαζιέρα να διατηρείται μέχρι και τον προσεχή Μάρτιο, «ότι προσέγγιση είχα τον Απρίλιο του 2021, παραμένει και έχει ενισχυθεί» είπε, για να υπογραμμίσει παράλληλα, ότι η εταιρία που διαχειρίζεται το Celestial Crystal και ακύρωσε τα προγραμματισμένα του ταξίδια, δρομολογεί μεγαλύτερο πλοίο το φθινόπωρο του 2021, το Celestial Experience. Με τον κύκλο της κρουαζιέρας να κλείνει άδοξα το 2020, «υπάρχει προγραμματισμός για το 2021 και περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρχει εκτέλεση. Το νέο για το εμβόλιο θα επηρεάσει θετικά και τον δικό μας χώρο. Πάντως ο προγραμματισμός των εταιριών είναι δεδομένος για το 21. Αν θα εκτελεστεί, θα το δούμε μέχρι τον Μάρτιο» δήλωσε ο κ. Πετεινάρης. Συγκρατημένα αισιόδοξη και η τουριστική πράκτορας Θέκλα Καμμένου, επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «έχουμε κάποιες ημερομηνίες για το 2021, κάτι συζητάμε, αλλά όλα είναι σε αναμονή. Η πρώτη ανακοίνωση για το εμβόλιο δημιουργεί θετικές σκέψεις, με την έννοια ότι πιστεύουμε ότι κάτι αχνοφαίνεται στον ορίζοντα. Τίποτα περισσότερο. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε φάση προγραμματισμού, χωρίς όμως να έχουμε κάτι σίγουρο. Απλά προγραμματίζουμε». Με το διαδίκτυο να υποστηρίζει την επικοινωνία των τουριστικών πρακτόρων σε Ελλάδα και εξωτερικό, εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ενδεχομένως θα καλυφθεί το χαμένο έδαφος, σε ποσοστό 50% σε σύγκριση με το 2019, που θεωρήθηκε πολύ καλή χρονιά για όλο το φάσμα του τουρισμού.

«Υπάρχει μια συζήτηση γενικότερα, να δημιουργηθούν προγράμματα και πακέτα με κάποιες διαφοροποιήσεις. Οι συνεργάτες μας δεν έχουν ακυρώσει κάτι, άρα ο προγραμματισμός που είχαμε για 2021 συνεχίζει και υπάρχει, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι. Υπάρχει προς το παρόν μια πολύ συγκεκριμένη αισιοδοξία μετά την ανακοίνωση για το εμβόλιο και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου