ΤΟΠΙΚΑ

Μειωμένο το μεταφορικό έργο σε Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ

μειωμένο-το-μεταφορικό-έργο-σε-αστικό-833907

Στο 40% οι πληρότητες στο Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, στο 50% κατά μέσο όρο στο Υπεραστικό

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η επιβατική κίνηση τόσο στο Αστικό, όσο και στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ, με τους επιβάτες να παραμένουν επιφυλακτικοί στη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, εξαιτίας της πανδημίας.

Στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου η διοίκηση διατηρεί την πληρότητα στο 40% σε κάθε δρομολόγιο, για την αποφυγή συνωστισμού, παρά το γεγονός ότι με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα το πλαφόν επιβατών μπορεί να ανέλθει μέχρι το 65% της δυναμικότητας αστικού λεωφορείου.

Στόχος της διοίκησης η αποφυγή του συνωστισμού στα αστικά λεωφορεία για την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατικού κοινού. Μεταξύ των δρομολογίων καθαρίζονται και απολυμαίνονται τα λεωφορεία, με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, Νίκο Ευαγγελινό, να επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «μέχρι τον Ιούλιο η κίνηση ήταν σχεδόν μηδενική. Στη συνέχεια άρχισε να παρουσιάζει ανοδική πορεία. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της συχνότητας των δρομολογίων και τον προγραμματισμό που υπάρχει, οι πληρότητες των λεωφορείων δεν ξεπερνούν το 40%, ενώ λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα» είπε.

Ο πρόεδρος εκτιμά ότι «αν ακολουθήσουμε τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που συνιστούν οι ειδικοί, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Οσο χαλαρώνουμε, τόσο δημιουργούνται προβλήματα. Παρατηρούμε ότι σε άλλες πόλεις υπάρχει έξαρση κρουσμάτων. Είμαι ευχαριστημένος διότι στη Μαγνησία είμαστε αρκετά χαμηλά από πλευράς κρουσμάτων και αν προσέξουμε θα παραμείνουμε εκεί».

Την ίδια ώρα ωστόσο η οικονομική αιμορραγία λόγω της μειωμένης κίνησης που υφίσταται ο φορέας είναι σημαντικός. Τα λειτουργικά έξοδα παραμένουν αυξημένα, με τους ιδιοκτήτες των αστικών λεωφορείων να συνεχίζουν τον αγώνα επιβίωσης, παρά τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Στα υπεραστικά λεωφορεία

Αντίστοιχη είναι η εικόνα στα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, με την κίνηση να παρουσιάζει αυξομειώσεις αναλόγως με τις μέρες. Παρασκευή και Κυριακή καταγράφεται μεγαλύτερη κίνηση σε σύγκριση με τη μείωση των υπόλοιπων ημερών. «Δεν έχει αλλάξει κάτι. Από τον Σεπτέμβριο παραμένει ίδια η κατάσταση» σχολίασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δημήτρης Κολυνδρίνης.

Ο μέσος όρος της πληρότητας υπολογίζεται ότι είναι μικρότερος του 50% στα υπεραστικά λεωφορεία, με τον πρόεδρο να επισημαίνει: «Δεν περιμένουμε κάποια θεαματική αλλαγή. Ούτως ή άλλως τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν επηρεάζουν την κίνηση».

Αν και οι δυσκολίες οξύνονται λόγω της παρατεταμένης περιόδου της πανδημίας, αλλά όπως υπογράμμισε ο κ. Κολυνδρίνης «είναι δύσκολα αλλά προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε. Δεν έχουμε άλλες επιλογές».

ΓΛ. ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου