ΤΟΠΙΚΑ

Σαρωτικοί έλεγχοι για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη Μαγνησία

σαρωτικοί-έλεγχοι-για-τα-υγειονομικά-836457

Σε σύνολο 158 καταλυμάτων στη Θεσσαλία επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τρεις περιπτώσεις

Σε πρώτο πλάνο η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία, με τους σαρωτικούς ελέγχους της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας να συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Τα αποτελέσματα είναι θετικά μέχρι στιγμής, καθώς από το σύνολο των 158 ξενοδοχείων και καταλυμάτων όπου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, σε τρία μόνο καταλύματα επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με το επίπεδο τήρησης των υγειονομικών πρωτόκολλων να παραμένει υψηλό, ο προϊστάμενος ελέγχων και ανάπτυξης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Μαγνησίας, Νίκος Σαρούκος, επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι στις τρεις προαναφερθείσες περιπτώσεις «επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, διότι διαπιστώθηκαν κενά στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων».

Με τους ελέγχους να συνεχίζονται και σήμερα σε Μαγνησία και Θεσσαλία και χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος του χρόνου, ο κ. Σαρούκος επισημαίνει ότι στο επίκεντρο βρίσκονται ξενοδοχεία, καταλύματα και κάμπινγκ, με την γενική εικόνα να παραμένει ικανοποιητική στο σύνολό της. «Παρ’ όλες τις δυσκολίες και το επιπλέον κόστος με το οποίο επιβαρύνθηκαν οι επιχειρήσεις, εντούτοις, τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και αυτό είναι προς τιμήν τους. Είναι εξαιρετική η εικόνα που παρουσιάζουν η Μαγνησία και η Θεσσαλία», αναφέρει.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη διάθεση συνεργασίας από τους ξενοδόχους, ενώ με ανάλογη διάθεση ξεκινήσαμε τους ελέγχους. Δεν χτυπήσαμε την πόρτα κάποιου επαγγελματία, προκειμένου να του κάνουμε έλεγχο, κουνώντας του το δάχτυλο. Εχουμε κουλτούρα συνεργατικότητας με τους επαγγελματίες για το κοινό καλό».

Στο μεταξύ, οι έλεγχοι για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που άρχισαν την 1η Ιουνίου, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με τον κ. Σαρούκο να κάνει λόγο για «πολύ καλή η γενική εικόνα της Μαγνησίας, ηπειρωτικής και νησιωτικής. Οι επιχειρηματίες της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας τα πήγαν πάρα πολύ καλά. Τους αξίζουν έπαινοι».

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και την μείωση της τουριστικής κίνησης, οι επαγγελματίες έκαναν την μεγάλη υπέρβαση, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην διασφάλιση της υγείας των επισκεπτών και των εργαζομένων, στο δύσκολο για όλους καλοκαίρι της πανδημίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου