ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παρέμβαση φορέων στη Σκιάθο για το ζήτημα της μικροσυγκοινωνίας

παρέμβαση-φορέων-στη-σκιάθο-για-το-ζήτ-839707

Την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της μικροσυγκοινωνίας ζητούν με κοινή επιστολή

Την ανησυχία τους για την μικροσυγκοινωνία στη Σκιάθο εκφράζουν τρεις φορείς του νησιού, ζητώντας με κοινή επιστολή – παρέμβαση, να δοθεί το συντομότερο δυνατό λύση. Με το πρόβλημα να παραμένει άλυτο από τον περασμένο Μάιο, φορείς του νησιού ανέλαβαν δράση, επισημαίνοντας την ανάγκη διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας της γραμμής Σκιάθου – Κουκουναριές, που είναι μείζονος σημασίας για το νησί.

Η κοινή επιστολή της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου και του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων κοινοποιήθηκε από τους συνυπογράφοντες στους βουλευτές της Μαγνησίας, τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα και τους δημοτικούς συμβούλους.

Οι συνυπογράφοντες καταθέτουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους, μετά τις συναντήσεις που είχαν τόσο με τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, όσο και των εκπροσώπων της μείζονος αντιπολίτευσης, της οποίας ηγείται ο Νίκος Πλωμαρίτης.

Κοινή πρόταση των τριών φορέων είναι: «Να προχωρήσει άμεσα η δημιουργία γραφείου Εσωτερικού Οργανισμού Συγκοινωνιών (Ο.Ε.Υ) όπως αυτή μπορεί να λειτουργήσει μέσα από τον Δήμο Σκιάθου. Γνωρίζοντας τις χρονοβόρες διαδικασίες που θα χρειαστούν θεωρούμε προτεραιότητα την παραπάνω ενέργεια».

Παράλληλα με την πρώτη τους πρόταση, ζητούν από τους τοπικούς βουλευτές «να ασκήσουν την όποια πίεση προς την κυβέρνηση και να φέρουν την τροπολογία που θα δίνει το δικαίωμα στο δήμο Σκιάθου και εκτός της Περιφέρειας να λειτουργήσει την μικροσυγκοινωνία με τα δικά της μέσα ή με μίσθωση σε ιδιώτες».

Θέση των επαγγελματιών της Σκιάθου είναι ότι «η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα είναι ολέθρια και αναποτελεσματική για το μέλλον των μεταφορών των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας. Μία μη αποτελεσματική λύση θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τα μέλη μας που ήδη μετρούν τις πληγές τους από τις θεομηνίες, την πτώχευση της Thomas Cook και τον κορονοϊό».

Με τόνο ήρεμο αλλά αποφασιστικό, ζητούν από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου «να συναινέσουν σε μία αποδεκτή λύση αφήνοντας πίσω όποιες άλλες διαφορές».

«Γνωρίζοντας πως ο ρόλος μας δεν είναι εκτελεστικός αλλά συμβουλευτικός και με γνώμονα τα παραπάνω που εκθέσαμε, ευχόμαστε σε μια σύντομη λύση των μικροσυγκοινωνιών του Δήμου Σκιάθου» καταλήγει η κοινή επιστολή.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου, Χρήστος Δημητριάδης, υπογράμμισε ότι «αυτή η κατάσταση μας έχει προβληματίσει πάρα πολύ, γιατί το καλοκαίρι του 2020 δεν είχαμε λεωφορεία. Ολους μας ενδιαφέρει να εξυπηρετηθεί ο τουρίστας, που είναι το Α και το Ω από τη στιγμή που το νησί δουλεύει 100% με τουρισμό και τίποτε άλλο. Το ζητούμενο είναι η εξυπηρέτηση του επισκέπτη σε όλη τη διάρκεια της διαμονής του. Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας, αλλά δεν παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις. Μιλάμε συμβουλευτικά και ζητούμε να βρεθεί η σωστή λύση».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου